Koronavirüs ilk kez 1964’te keşfedildi! İşte virüsü bulan kişi

İnsana bulaşan ilk koronavirüsü keşfeden kişi, okulu 16 yaşında bırakan İskoç bir otobüs şoförün kızı June Almeida'ydı.

Koronavirüs ilk kez 1964’te keşfedildi! İşte virüsü bulan kişi - Sayfa 1

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ilk buluşundan sonra June Almeida, virüs görüntülemenin öncüsü olmaya devam etti. Almeida'nın koronavirüs çalışmaları yeni koronavirüsün ortaya çıkmasıyla beraber yürütülen araştırmaların da yeniden odak noktası haline geldi.

112
Koronavirüs ilk kez 1964’te keşfedildi! İşte virüsü bulan kişi - Sayfa 2

Covid-19 yeni bir hastalık, ancak Dr Almeida'nın 1964 yılında Londra'da St Thomas Hastane laboratuvarında saptadığı koronavirüsün yeni bir çeşidi.

Virolog June, evlenmeden önce Hart soyadını kullanıyordu, 1930'da doğdu ve Glasgow'un kuzeydoğusunda Alexandra Park yakınında eski binada büyüdü.

212
Koronavirüs ilk kez 1964’te keşfedildi! İşte virüsü bulan kişi - Sayfa 3

Okuldan çok kısıtlı bir eğitimle ayrıldı ancak Glasgow Kraliyet Reviri'nde histopatoloji bölümünde laboratuvar teknisyeni olarak iş buldu. Daha sonra kariyerini ilerletmek için Londra'ya taşındı ve 1954 yılında Venezuelalı ressam Enriques Almeida ile evlendi.

Çift ve genç kızları Kanada, Toronto'ya taşındılar ve medikal yazar George Winter'a göre, Dr. Almeida'nın elektron mikroskopuyla muazzam yeteneklerini geliştirdiği yer Ontario Kanser Enstitüsü'ydü.

Virüsleri antikor kullanıp kümeler halinde daha iyi görselleştiren için bir yönteme öncülük etti.

312
Koronavirüs ilk kez 1964’te keşfedildi! İşte virüsü bulan kişi - Sayfa 4

BBC Radyo İskoçya'dan Drivetime'a konuşan George Winter'a göre June Almeida'nın yetenekleri Birleşik Krallık'ta tanınmış ve 1964'te St Thomas Tıp Okulu'nda çalışmaya geri çağrılmıştı. Burası aynı zamanda Başbakan Boris Johnson Covid-19'a yakalanınca tedavi gördüğü yer.

Dönüşünde Salisbury'de soğuk algınlığı ünitesinde araştırma yapan Dr. David Tyrrell ile çalışmaya başladı.

Bay Winter, Dr.Tyrrell'in gönüllülerden gelen burun yıkamalarını incelediğini ve ekibinin, soğuk algınlığı ile ilişkili birkaç ortak virüsü çıkarabildiklerini ancak hepsinde olmadığını keşfettiğini söyledi.

412