Koronavirüs salgını Çinlilerin insan hatasıyla mı başladı?

ABD istihbaratının, dünya çapında salgına yol açan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Çin'de bir laboratuvardan çıkmış olma ihtimalini araştırdığı bildirildi.

Koronavirüs salgını Çinlilerin insan hatasıyla mı başladı? - Sayfa 1

YANLIŞLIK SONUCU...

CNN televizyonunda yer alan habere göre, ABD istihbarat ve ulusal güvenlik kurumları, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentindeki deniz ürünleri gıda pazarını ziyaret eden kişilerde görüldüğü için orada ortaya çıktığı sanılan virüsün aslında Vuhan'daki bir laboratuvardan yanlışlık sonucu çıkıp insanlara bulaşmış olma ihtimali üzerinde duruyor.

115
Koronavirüs salgını Çinlilerin insan hatasıyla mı başladı? - Sayfa 2

CNN'e konuşan Amerikan istihbarat kaynakları, Çin'in virüsü biyolojik silah olarak geliştirdiğinin düşünülmediğini fakat laboratuvar ortamında üzerinde çalışılırken yapılan bir hata ya da biyolojik materyalin kötü muhafazası sonucu çalışanlara bulaşarak dışarı çıkmış olabileceğini belirtti.

 

215
Koronavirüs salgını Çinlilerin insan hatasıyla mı başladı? - Sayfa 3

İstihbarat kaynakları, bunun yalnızca bir teori olduğunu, istihbarat örgütlerinin büyük etkilere yol açan bu tip olaylarda çok sayıda farklı ihtimali göz önüne alan soruşturmalar yürütmesinin doğal olduğunun altını çizdi.

 
 

315
Koronavirüs salgını Çinlilerin insan hatasıyla mı başladı? - Sayfa 4

VUHAN'DAKİ LABORATUVAR ŞÜPHELERİN ODAĞINDA

Washington Post gazetesi, 14 Nisan'da yayımladığı haberde, ABD'nin Pekin Büyükelçiliğinin 2018'de Dışişleri Bakanlığına gönderdiği şifreli yazışmalarda, yarasalardaki beta koronavirüsler üzerine araştırmalar yapan Vuhan Viroloji Enstitüsü Laboratuvarı'ndaki güvenlik ve sağlık şartlarından duyulan endişeyi dile getirdiği kaydetti.

415