Koronavirüs televizyona ilgiyi artırdı!

Koronavirüs salgını televizyon izlenme oranlarını yüzde 23 artırdı. Kısıtlamalar nedeniyle evlerine kapanan vatandaşların güvenilir bilgi için haber kanallarını tercih ettiği belirtildi.

Koronavirüs televizyona ilgiyi artırdı! - Sayfa 1

Koronavirüs salgınının televizyon izleme oranını yüzde 23 artırdığı bildirildi.  Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, salgının medyaya etkilerini değerlendirdi. 

Koronavirüs televizyona ilgiyi artırdı! - Sayfa 2

Ülkelerin, günümüzde internet televizyonuna kaydığını aktaran Gürsoy, Türkiye’nin herhangi bir ücret ödemeden izlenen açık televizyonculukta dünya birincisi olduğunu aktardı.

Koronavirüs salgını sürecinde, halkın bütün bilgiyi haber kanallarından aldığını söyleyen Gürsoy, böylece haber kanallarına olan güvenin arttığını ve izlenme oranlarının yükseldiğini vurguladı.

Koronavirüs televizyona ilgiyi artırdı! - Sayfa 3

Televizyon ve radyo gibi geleneksel medyanın corona virüs gibi insani kriz dönemlerinde en önemli aktör olduğunu söyleyen Gürsoy, “Halkın haber alması, bilgiye ulaşması, duyarlılığın oluşması medya aracılığıyla oluyor. Bu dönem radyo ve televizyonlarımıza olan güvene olumlu yansıdı. Özellikle haber kanallarımızın etkisi de arttı” dedi.

Koronavirüs televizyona ilgiyi artırdı! - Sayfa 4

"HABER KANALLARI İZLENMEYE BAŞLADI"

Televizyon izleme ve radyo dinleme oranlarının artığına dikkat çeken Gürsoy, şunları kaydetti:

"Haberin insan hayatı üzerindeki olumlu etkilerini görebileceğimiz en önemli araç geleneksel medyamız. Radyo dinleme ve televizyon izlenmeleri çok arttı, ölçüyoruz da. Yaptığımız araştırmaya göre, mart ayından itibaren televizyon izlenme oranı yüzde 23 arttı. Haber kanallarının izlenme oranları daha fazla arttı.