Koronavirüs ve antikor testleri hakkında merak edilenler

200’ü aşkın ülke bölgede görülen yeni tip koronavirüs, birçoğunda ekonomik ve toplumsal yaşamda çeşitli olumsuz etkiler bırakabilir. Henüz bir aşının bulunmadığı hastalığa ilişkin geliştirilen antikor testinin insanların bağışıklığını test ederek işe ve toplumsal hayata daha erken dönebileceği düşünülüyor.

Koronavirüs ve antikor testleri hakkında merak edilenler - Sayfa 1

 “Antikor testi nedir?”, “Antikor testi mevcut mu?”, “koronavirüs bağışıklığı ne kadar sürer?”, “Korona virüsle temas ettiğinizi nasıl anlarsınız?” ve "Antikor testleri sosyal mesafe uygulamasını sonlandırabilir mi?" 

İşte bu soruların yanıtları...

111
Koronavirüs ve antikor testleri hakkında merak edilenler - Sayfa 2

Dünya genelinde koronavirüs vakalarının sayısı iki milyona yaklaşırken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 120 bini geçti. Ancak, birçok ülke uyguladığı karantina ve sosyal mesafe uygulamaları nedeniyle, pandemisinin ekonomik ve toplumsal yükü altında ezilmeye başladı. Avrupa’da karantina altında olan ülkeler bazı kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor. Hafta sonu ölüm oranlarındaki artışa rağmen İspanya’da milyonlarca insan işlerine geri dönmeye başladı. 

211
Koronavirüs ve antikor testleri hakkında merak edilenler - Sayfa 3

İtalya ise bugün bazı mağazaları açtı. İskandinav ülkelerinde ise okullar açılmaya başladı. Uzmanlar koronavirüs önlemlerinin aşamalı olarak kaldırılabileceği öngörüldüğünde bazı antikor testlerinin hayata dönüş için çözüm sağlayabileceğini düşünüyor.  

311
Koronavirüs ve antikor testleri hakkında merak edilenler - Sayfa 4

ANTİKOR TESTİ NEDİR?
Seroloji testleri olarak da bilinen antikor testleri, aktif yeni tip  koronavirüs (Covid-19)enfeksiyonunu tespit edemiyor. Yani bir kişide koronavirüs olup olmadığını söyleyemez. Aksine, testler kan örneği yoluyla bağışıklık sistemindeki antikorlar olarak bilinen proteinleri kontrol ediyor. 

411