Koronavirüsü hayatımızdan silecek keşif!

Dünya 2019'dan beri koronavirüsün (Kovid-19) pençesinde... Virüse karşı geliştirilen aşılar milyonlarca canı kurtardı. Bilim insanları bu çalışmaları bir adım ileri götürerek Koronavirüsü hayatımızdan silecek bir keşfe imza attı.

Koronavirüsü hayatımızdan silecek keşif! - Sayfa 1

Dünyanın koronavirüs ile mücadelesi son sürat devam ediyor. Virüs pandeminin başından beri bilimin merceğinde. Neredeyse bilim insanları mesailerinin çoğunu bu virüsü yenmeye ayırmış durumda.
 Bunun da meyvelerini almaya devam ediyoruz. Milyonlarca hayatı kurtararak virüse kaşı elimizdeki en kuvvetli silah olan aşıları bu çalışmalara borçluyuz.

110
Koronavirüsü hayatımızdan silecek keşif! - Sayfa 2

PANDEMİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK 
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, bilim insanları koronavirüs pandemisinin seyrini değiştirecek nitelikte bir keşfe imza attı.

Aynı habere göre, mevcut ve gelecek tüm koronavirüs türleri ile mücadelede edecek bir yöntem arayan bilim insanları mutlu sona ulaştı. Ekip Kovid-19, onun varyantları ve diğer koronavirüs türlerine karşı etkili bir antikor keşfetti.
 
 

210
Koronavirüsü hayatımızdan silecek keşif! - Sayfa 3

UMUDUN YENİ ADI: DH1047
Kuzey Carolina Üniversitesi, Chapel Hill (UNC) ve Durham'daki Duke Üniversitesi'ndeki araştırma ekibi DH1047 antikorunun virüs hücrelerine bağlanabildiğini ve onların çoğalmalarını ve bir kişiyi enfekte etmelerini önleyebileceği sonucuna ulaştı.

310
Koronavirüsü hayatımızdan silecek keşif! - Sayfa 4

KOVID-19'A KARŞI 'SÜPER AŞI' 
Söz konusu keşfin mevcut pandemi ve gelecekteki virüs salgınlarıyla mücadeleye yardımcı olabilecek önemli bir parça olduğunun altını çizen uzmanlar bunun 'süper aşı' çalışmalarına da katkı sağlayacağı görüşünde. Bilim insanları daha gelmeden bir sonraki pandemiyi önlemek için çalışmalara başladı! Amaç bir sonraki potansiyel pandemiyi önlemek amacıyla her tür koronavirüsle savaşabilecek bir aşı oluşturmak.

410