Koronavirüsü yenen doktor açıkladı!

17 Mart'ta koronavirüs olduğunu öğrenen ve uzun bir tedavi süreci geçiren İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Hakan Terekeci, koronavirüse yakalanmamak veya tedavi sürecinin başarılı geçmesi için önerilerde bulundu. Koronavirüsü yenen Terekeci, yemeklere mutlaka zerdeçal katılması önerisinde bulundu. Peki zerdeçalın faydaları nelerdir? Zerdeçal koronavirüse karşı ne kadar etkili? Detaylar haberimizde...

Koronavirüsü yenen doktor açıkladı! - Sayfa 1

İlk andan itibaren Sağlık Bakanlığı'nın tedavi önerilerini uygulamaya başladıklarını dile getiren Terekeci, yüksek doz C vitamini tüketimi önerisi kapsamında her gün yüksek dozda C vitamini aldıklarını anlattı.

120
Koronavirüsü yenen doktor açıkladı! - Sayfa 2

Yemeklere mutlaka zerdeçal katılması önerisi
Terekeci, koronavirüs testi pozitif çıkanlara tedavi esnasında kullanmaları için bazı önerilerde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle sineol ve karvakrol dediğim kekik esanslı standardize olan ürünler kullanılabilir. Etkin maddesi kurkumin olan zerdeçal kullanılabilir. Özellikle akciğer tutunumunun tedavisinde ve bağışıklık sisteminin dengelenmesinde kullanılabilir. Bir de deve dikeni tohumunun özü var. Onu da özellikle akciğer ve karaciğerdeki zatürre lezyonlarının iyileşmesi tedavisinde kullanılabilir. Zerdeçalı günlük bir tatlı kaşığı yemeklerde kullanabilir. O şekilde acı olduğu düşünülüyorsa eczanelerden zerdeçal ürünü alınabilir."

220
Koronavirüsü yenen doktor açıkladı! - Sayfa 3

ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?

320
Koronavirüsü yenen doktor açıkladı! - Sayfa 4

İltihap gidericidir

Zerdeçal, iltihap önleyici yani anti-enflamatuardır. Sahip olduğu antioksidan özellikten dolayı bakterilere karşı savaşır ve hücrelerimizi korur. 

420