Koronavirüsün belirtileri 6 haftadan fazla sürebiliyor

Araştırmaya katılanların yüzde 33'ü, Covid-19 teşhisinden yaklaşık 6 hafta sonra dahi yorgunluk, koku veya tat kaybı, sürekli öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetlerde bulundu.

Koronavirüsün belirtileri 6 haftadan fazla sürebiliyor - Sayfa 1

İsviçre'de bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada, yeni tip korona virüsün (Covid-19) bazı "sorunlu semptomlarının" risk faktörleri altında olmayan hastalarda bile 6 haftadan fazla sürebileceği belirtildi.

Koronavirüsün belirtileri 6 haftadan fazla sürebiliyor - Sayfa 2

Araştırmayı, Cenevre Üniversitesi (UNIGE), Cenevre Üniversite Hastanesi (HUG) ve Cenevre Kantonu Genel Sağlık Müdürlüğünden doktor ve epidemiyologlardan oluşan bir ekip gerçekleştirdi.

Koronavirüsün belirtileri 6 haftadan fazla sürebiliyor - Sayfa 3

Araştırma, Covid-19 testi pozitif çıkan ancak durumu hastaneye yatmayı gerektirmeyen yaklaşık 700 kişi üzerinde yapıldı.

Araştırmaya katılanların yüzde 33'ünün Covid-19 teşhisinden yaklaşık 6 hafta sonra bile yorgunluk, koku veya tat kaybı, nefes darlığı şikayetinin olduğu aktarıldı.

Koronavirüsün belirtileri 6 haftadan fazla sürebiliyor - Sayfa 4

Cenevre Üniversitesinden araştırmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Covid-19'un 2020'nin başlarında ortaya çıkmasından bu yana, hem doktorlar, hem de virüs bulaşan hastalar açısından semptomlarının çeşitliliği ve süresinin "tahmin edilemez" olduğuna dikkat çekildi.