Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz

Kredi kartı kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı faiz oranlarının bankalar tarafından arttırılıp artırılmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda kredi kartı azami faiz oranları yükseltilirken, nakit avansa uygulanan taksit sayıları ise düşürülmüştü. Peki kredi kartı faizleri daha da artacak mı?

Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz - Sayfa 1

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan geçtiğimiz gün yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Sunum sonrası soru-cevap bölümünde ise kredi kartı faiz oranları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı.
 

115
Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz - Sayfa 2

‘Kredi kartı faizlerine bir düzenleme yapılacak mı?’ sorusu üzerine TCMB Başkanı Fatih Karahan, “Kredi kartı konusunda sadece azami faizler bizim düzenleme yetkimiz alanında. Diğer konularda bir şey yapmamız söz konusu değil. Faiz konusunda yakın dönemde bir ayarlama yaptık.
 

215
Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz - Sayfa 3

Şu ana kadar gelen veriler bunun aslında harcamaları epey makulleştirdiğini söylüyor. İhtiyatlı duruş dedik. Her türlü kredi gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Ne gerekiyorsa yaparız. Şu aşamada kredi kartı faizleri konusunda ek önleme ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
 

315
Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz - Sayfa 4

Özellikle son aylarda kredi kartı taksit ve limit sınırlamasına yönelik bir düzenleme yapılabileceği kamuoyunda konuşulmuştu. Peki yeni bir limit düzenlemesi veya taksit sınırı gelir mi?

Konuyla ilgili merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, Milliyet'e açıkladı. Kurtuluş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Önceki aylarda kredi kartı faizleri, kredi faizlerine göre daha düşük seyrediyordu. Şu anda hemen hemen eşitlenmiş durumda, hatta kredi kartı faizleri uzun vadeli kredi faizlerine göre daha cazip seviyede.
 
 

415