Kredi kartında yeni kriz: Limit artırmada zorluk başladı, uzmanı yapılması gerekenleri tek tek açıkladı

100 bin TL ve üzeri kredi kartlarından alınması planlanan 750 TL’lik savunma sanayii katkı payı, 2025 yılına ertelendi. Bu erteleme kararı sonrası, limitlerini düşüren birçok kişilerin yeniden kredi kartı limitlerini artırmak için bankalara başvuruda bulundu. Ancak kredi kartı limitlerini artırmak isteyenlerin zorluklarla karşılaştığı bildiriliyor.

Kredi kartında yeni kriz: Limit artırmada zorluk başladı, uzmanı yapılması gerekenleri tek tek açıkladı - Sayfa 1

Geçtiğimiz haftalarda Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen düzenlemeyle, 100 bin TL üzeri kredi kartı limitlerine uygulanacak 750 TL'lik savunma sanayii kesintisi ertelenmişti.
 

114
Kredi kartında yeni kriz: Limit artırmada zorluk başladı, uzmanı yapılması gerekenleri tek tek açıkladı - Sayfa 2

Kararın ardından, daha önce bu kesintiden kaçınmak için kart limitlerini düşüren birçok kişi, bankalara başvurarak limitlerini yeniden artırmak istedi. Ancak, kredi kartı limit güncellemeleri için gelir beyanı ve kredi notu gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor ve bu süreçte bazı kullanıcılar sorun yaşamaya başladı.
 

214
Kredi kartında yeni kriz: Limit artırmada zorluk başladı, uzmanı yapılması gerekenleri tek tek açıkladı - Sayfa 3

Limit artırma i̇çin gelir beyanı şart
Bankalar, kredi kartı limitlerini artırırken kullanıcıların gelir durumunu, kredi notunu ve ödeme geçmişini değerlendiriyor. Milliyet'e konuşan yeminli mali müşavir ve ekonomist muhammet bayram’a göre, savunma sanayii kesintisinden kaçınmak için limitlerini düşürenler, şimdi yeniden artırmak istediklerinde çeşitli engellerle karşılaşıyorlar. Bayram, “Birçok kişi limitlerini eski seviyelerine çıkarmak istediklerinde bunu başaramayacaklar çünkü bankalar gelir beyanı talep ediyor ve bu verilerin doğruluğu çok önemli,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

314
Kredi kartında yeni kriz: Limit artırmada zorluk başladı, uzmanı yapılması gerekenleri tek tek açıkladı - Sayfa 4

Gelir beyanı doğru yapılmalı
Limit artırma sürecinde, kişilerin bankaya tam ve doğru gelir beyanı sunmaları gerektiği vurgulanıyor. Bayram, mobil bankacılık üzerinden kolaylıkla yapılan limit artırma ve azaltma işlemlerinin, şu anda savunma sanayii katkı payından kaçınanlar için daha zor bir hale geldiğini belirtti. Kişilerin, fiziken bankalara giderek süreci hızlandırmalarının avantaj sağlayacağını da ekledi.

414