Lübnan'da ölü sayısı artıyor: İsrail, kapsamlı hava saldırısına başladı

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik roket atışları devam ederken İsrail kanadından açıklama geldi. İsrail ordusu, Lübnan'a kapsamlı hava saldırısı başlattıklarını açıkladı.

Lübnan'da ölü sayısı artıyor: İsrail, kapsamlı hava saldırısına başladı - Sayfa 1

Gazze'de soykırım yapan İsrail ordusu, Orta Doğu'da bir cepheyi daha kana buluyor. Lübnan'ın güneyinin yanı sıra doğusunda yer alan Bekaa Vadisi'ne "kapsamlı" hava saldırıları düzenleniyor.

Lübnan'da ölü sayısı artıyor: İsrail, kapsamlı hava saldırısına başladı - Sayfa 2

Bölge sakinleri, İsrail'in hava saldırılarında Bekaa Vadisi ile Lübnan'ın güneyinde çok sayıda noktanın vurulduğunu duyurdu. Lübnan makamlarından ise saldırılara ve can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Lübnan'da ölü sayısı artıyor: İsrail, kapsamlı hava saldırısına başladı - Sayfa 3

İSRAİL'İN SAFED KENTİNDE SİRENLER ÇALDI

Öte yandan; Hizbullah da saldırılara karşılık İsrail'in kuzeyine roket atışlarına devam ediyor. Hizbullah'ın attığı roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki Safed kentinde sirenler çaldı. Atılan roketlerin büyük çoğunluğunun İsrail'e ait savunma sistemi tarafından havada imha edildiği aktarıldı.

Lübnan'da ölü sayısı artıyor: İsrail, kapsamlı hava saldırısına başladı - Sayfa 4

LÜBNAN'DA 558 CAN KAYBI

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.