Meclis'te coronavirüs önlemleri

Coronavirüse karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir dizi önlem alındı. Bu kapsamda iki haftalık ziyaretçi yasağı getirildi, yurt dışına giden vekillerden iki hafta Meclis’e gelmemeleri istendi. Genel Kurul Salonu başta olmak üzere tüm bölümlerde dezenfeksiyon işlemi de sürüyor.

Meclis'te coronavirüs önlemleri - Sayfa 1

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Meclis Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) dünyanın çeşitli ülkelerinde yayılması karşısında alınabilecek önlemler konusunda gelişmelerin yakından takip edildiği, ilk vakanın görülmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak tedbirlerin hayata geçirilmeye başlandığı belirtildi.

131
Meclis'te coronavirüs önlemleri - Sayfa 2

Milliyet'in haberine göre bu kapsamda ilk etapta dezenfektanların ortak kullanım alanlarına yerleştirildiği, Genel Kurul Salonu başta olmak üzere sık kullanım alanlarında dezenfektasyon yapıldığı hatırlatıldı.

231
Meclis'te coronavirüs önlemleri - Sayfa 3

TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından milletvekillerine yazı gönderilerek, ziyaretçi kabullerini mümkün olduğunca ertelemeleri ve yurt dışı seyahate gidenlerin de 14 gün boyunca Meclise gelmemelerinin istendiği bildirildi. Öte yandan TBMM Başkanı Şentop’un yayımladığı bir genelgeyle, milletvekili danışmanları dahil Meclis personelinin yurt dışı çıkışları Genel Sekreter’in iznine bağlandı

331
Meclis'te coronavirüs önlemleri - Sayfa 4

Yıllık ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği TBMM yerleşkesine günlük gelen ziyaretçi sayısının 5 bin civarında olduğu, yoğun günlerde bu sayının 10 binin üzerine çıkabildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

431