Memur aylığına ve emekli maaşına zam! Kök ücret, enflasyon farkı müjdesi, işte yeni maaşlar

Memur aylıkları ve emekli maaşıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. 2024 yılında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları belli oluyor. Milyonlarca memur ve emekli vatandaşın gözü açıklanacak enflasyon oranlarına kitlenmiş durumda. 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon rakamları ile birlikte memur ve emekli vatandaşlarında zam oranları belli olacak. İşte emekli ve memur zammıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Memur aylığına ve emekli maaşına zam! Kök ücret, enflasyon farkı müjdesi, işte yeni maaşlar - Sayfa 1

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyonuna çevrildi. Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte, emekli ve memurların yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı da kesinlik kazanacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yılın ilk 5 ayında, zam oranının belirleyicisi olan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) yüzde 22.72 oranında artmıştı.
 

112
Memur aylığına ve emekli maaşına zam! Kök ücret, enflasyon farkı müjdesi, işte yeni maaşlar - Sayfa 2

EMEKLİYE % 25.81 ZAM 
Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcı Anketi'ne göre haziran ayında enflasyon yüzde 2.52 olacak. Bu tahmine göre 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81'e yükselecek.

Finansal kurumlar Birliği'nin anketine göre ise haziranda enflasyonun yüzde 3.17 olarak açıklanması bekleniyor.
 

212
Memur aylığına ve emekli maaşına zam! Kök ücret, enflasyon farkı müjdesi, işte yeni maaşlar - Sayfa 3

Buna göre ise 6 aylık enflasyon yüzde 26.61 olarak gerçekleşecek. Emekli maaşları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanıyor.
  TCMB piyasa katılımcıları anketi tahminine göre emekliler yüzde 25.81 oranında zam alacak. Finansal Kurumlar Birliği'ne göre ise emekli zammı yüzde 26.61 olacak.
 

312
Memur aylığına ve emekli maaşına zam! Kök ücret, enflasyon farkı müjdesi, işte yeni maaşlar - Sayfa 4

Emeklilerde, zam oranı kök maaşlara uygulanacak. Merkez Bankası'nın anketindeki tahminin gerçekleşmesi halinde kök maaşı 10 bin lira olan bir emeklinin maaşı 12 bin 581 lira olacak.
15 bin lira olan emekli maaşı 18 bin 871 lira olacak. 20 bin lira olan emekli maaşı 25 bin 162 liraya yükselecek.
 

412