Merakla beklenen TOGG'un fiyatı belli oldu!

Mart ayı bitmeden satışa sunulması beklenen Togg C-SUV kaça satılacak? Herkes bu sorunun yanıtını arıyor. Otomobil yazarı Emre Özpeynirci; bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanan yeni ÖTV düzenlemesi ile Togg için bütün şartların düzenlendiğine dikkat çekerek yerli otomobil için bir de fiyat verdi. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Merakla beklenen TOGG'un fiyatı belli oldu! - Sayfa 1

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG için geri sayım devam ediyor. Normal şartlarda Mart ayında satışa sunulması beklenen TOGG deprem felaketi nedeniyle biraz gecikti. Fakat TOGG'un fiyatı netleşmiş oldu.

Elektrikli otomobile ÖTV matrah güncellemesi geldi. Yeni düzenlemeye göre elektrikli otomobillerde ÖTV matrahı, Motor gücü 160 Kw'yı geçmeyenler de 700.000 TL'den 1.250.000 TL'ye, Motor gücü 160 Kw'yı aşanlarda ise 750.000 TL'den 1.350.000 TL'ye arttırıldı. Çin'den gelecek elektrikli otomobillere ek yüzde 40 vergi getirildi.

120
Merakla beklenen TOGG'un fiyatı belli oldu! - Sayfa 2

Togg'un piyasaya çıkmasının hemen öncesinde atılan bu adımla ilgili otomobil yazarı Emre Özpeynirci'den dikkat çeken değerlendirmeler geldi. "Matrahlar güncellendi ve yükseltildi, Çinlilere ek vergi konarak en büyük rakip bertaraf edildi." diyen Özpeynirci Togg fiyatıyla da ilgili önemli bir tahminde bulundu.

220
Merakla beklenen TOGG'un fiyatı belli oldu! - Sayfa 3

Togg’un piyasada fiyat avantajı elde edebilmesi ve Çinli elektrikli araçla mücadele edebilmesi için atıldığı düşünülen bu adım için Özpeynirci "Vatandaşın Çin'den gelen belki ucuz fiyatlı elektrikli otomobilleri alma şansı vardı ama o da tamamen ortadan kalktı. Özelllikle ucuz mikro otomobil fırsatı gelmeden bitti. Bu arada en ucuz Avrupalı elektrikli Dacia Spring de Çin'de üretiliyor" yorumunda bulundu.

320
Merakla beklenen TOGG'un fiyatı belli oldu! - Sayfa 4

Elektrikli otomobillerin matrahlarında yapılan güncelleme fiyatlarda yüzde 6 ila 21 arasında indirim getirecek getirmesine ama ortada araç yok. Citroen e-C4 ve C4 x, Hyundai Kona, Peugeot e-208 indirimden yararlanacak bazı modeller arasında görünüyor fakat piyasada bunları bulmak imkansız. Renault Zoe fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor. Mercedes, BMW, Audi ve Porsche gibi lüks markaların fiyatlarında değişiklik yok.

420