Merkez Bankası'ndan altın operasyonu: İslam Memiş'ten yatırımcıya çok kritik uyarı!

Dünyada yaşanan jeopolitik gerginlikler, merkez bankalarının altına yönelmesine yol açarken, Türkiye ise 2024’te Hindistan ve Çin'i geçerek en çok altın alan ülke konumuna ulaştı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının seyri hakkında açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'ndan altın operasyonu: İslam Memiş'ten yatırımcıya çok kritik uyarı! - Sayfa 1

Küresel çaplı büyük savaş riskinin son zamanlarda dillendirildiği dünyada ve Türkiye’de altın alımlarına olan ilgi de artıyor. Türkiye, 2024'te Hindistan ve Çin'i geçerek en çok altın alan ülke oldu.

Merkez Bankası'ndan altın operasyonu: İslam Memiş'ten yatırımcıya çok kritik uyarı! - Sayfa 2

Merkez Bankası'nın altın rezervleri son bir haftada 2 ton artışla 744 ton oranına ulaştı, rezervlerin içinde altının payı yüzde 41 olurken, Türkiye’nin altın rezervlerini sürekli artırması ise merak konusu oldu.

Merkez Bankası'ndan altın operasyonu: İslam Memiş'ten yatırımcıya çok kritik uyarı! - Sayfa 3

MADENLER TÜKENİYOR

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye gibi birçok ülkenin altın rezervlerini artırdığını, bunun başlıca sebebinin; savaşa hazırlık, dijital paralara geçiş ve doların tehdit olarak görülmesi olduğunu belirtirken, "Altın sınırlı bir varlık. Dolayısıyla dünyanın da buna fiziki olarak ihtiyacı var ve yer altındaki altın madenleri her geçen gün tükeniyor. Türkiye’de her fırsatta altın almaya devam edecektir.”

Merkez Bankası'ndan altın operasyonu: İslam Memiş'ten yatırımcıya çok kritik uyarı! - Sayfa 4

HER AY YENİ REKOR

Yıl sonuna ilişkin tahminlerde de bulunan Memiş, şunları söyledi: