Meteoroloji 'Çok kuvvetli olacak' diyerek 16 şehir için sarı kodlu alarm verdi: 1 il için özel uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 16 ilde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Hava durumu araştırmaları yeni güne girerken hız kazandı. Peki, bugün hava nasıl olacak? 10 Temmuz hava durumu ne? Bugün yağmur yağacak mı?

Meteoroloji 'Çok kuvvetli olacak' diyerek 16 şehir için sarı kodlu alarm verdi: 1 il için özel uyarı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Kahramanmaraş çevresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun (Bitlis, Hakkari ve Şırnak hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.
 

110
Meteoroloji 'Çok kuvvetli olacak' diyerek 16 şehir için sarı kodlu alarm verdi: 1 il için özel uyarı - Sayfa 2

Özellikle Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
 

210
Meteoroloji 'Çok kuvvetli olacak' diyerek 16 şehir için sarı kodlu alarm verdi: 1 il için özel uyarı - Sayfa 3

Kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
 
Kuvvetli rüzgar uyarısı
Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 

310
Meteoroloji 'Çok kuvvetli olacak' diyerek 16 şehir için sarı kodlu alarm verdi: 1 il için özel uyarı - Sayfa 4

16 i̇l i̇çin sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışın beklendiği Artvin, Çorum, Giresun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Bayburt, Ardahan, Çankırı, Erzurum, Kars, Ordu, Sivas, Yozgat, Bartın ve Karabük illeri için sarı kodlu uyarı yayımladı.

410