Meteoroloji 'Türkiye birden serinliyor' diyerek duyurdu: Kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 22 Ağustos yeni hava durumu raporunu yayımlayarak, Türkiye genelinde sıcaklıkların düşeceği ve hafta sonu ülkenin iç kesimlerinde sağanak yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu. Peki, bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Meteoroloji 'Türkiye birden serinliyor' diyerek duyurdu: Kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi - Sayfa 1

MGM'nin son tahminlerine göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Samsun’un doğusu, Osmaniye'nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru 4 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.
 

Meteoroloji 'Türkiye birden serinliyor' diyerek duyurdu: Kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi - Sayfa 2

Hava sıcaklığı ve rüzgar durumu
Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, Trakya'da ise 4 ila 6 derece artacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 'Türkiye birden serinliyor' diyerek duyurdu: Kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi - Sayfa 3

Yağmur İstanbul, Ankara ve İzmir'de bekleniyor mu?: 3 büyükşehirde hava durumu

İstanbul'da önümüzdeki 3 gün boyunca parçalı bulutlu hava etkili olacak, sıcaklıkların 31 ila 34 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Ankara'da ise perşembe ve cuma günü yerel gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, sıcaklıkların 31-32 derece civarında olacağı öngörülüyor. İzmir'de yağış beklenmezken, sıcaklıkların 36 ila 37 derece arasında olması bekleniyor.

Meteoroloji 'Türkiye birden serinliyor' diyerek duyurdu: Kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi - Sayfa 4

5 günlük haritalı hava tahmini şu şekilde: