Meteoroloji'den bugün hava durumu için önemli uyarı: Çok kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 12 Ağustos Pazartesi hava durumu raporu yayınlandı. Raporda kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı yapıldı. Kişilerin, özellikle olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Peki, bugün hava nasıl? Yağmur yağacak mı? Uzmanından uyarı geldi.

Meteoroloji'den bugün hava durumu için önemli uyarı: Çok kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur geliyor - Sayfa 1

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç bölgelerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Ordu, Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu kesimlerinde kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.
 

127
Meteoroloji'den bugün hava durumu için önemli uyarı: Çok kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur geliyor - Sayfa 2

Kuvvetli rüzgar bekleniyor
Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden saatte 40-60 km hızla kuvvetli esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

227
Meteoroloji'den bugün hava durumu için önemli uyarı: Çok kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur geliyor - Sayfa 3

Hava sıcaklığı mevsim normallerinde
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç, batı ve güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde ise normaller civarında seyredecek.

327
Meteoroloji'den bugün hava durumu için önemli uyarı: Çok kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur geliyor - Sayfa 4

Meteoroloji'den uyarılar
 
Kuvvetli rüzgar uyarısı: Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı.

427