Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok şehre uyarı: Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geliyor

Meteoroloji'nin yayımladığı son tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde aşırı sıcaklıklar etkili olmaya devam edecek. Ancak bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar bekleniyor. İstanbul'da serin hava etkisini gösterirken, bugün yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. peki, bugün hava nasıl olacak? İşte 31 Temmuz hava durumu...

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok şehre uyarı: Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geliyor - Sayfa 1

Meteoroloji'nin son raporuna göre, İstanbul'un kuzey çevrelerinde bugün yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Marmara'da sıcaklıkların 2-3 derece azalacağını belirtti. Prof. Dr. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Marmara, Batı Karadeniz ve İstanbul yağmurlu. Yağmur akşama kalmayacak. Sıcaklık 30 derece. Rüzgar Marmara, Kuzey ve kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli" dedi.
 

116
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok şehre uyarı: Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geliyor - Sayfa 2

Yağmur yağacak mı?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, İstanbul'un kuzey çevreleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat ve Artvin çevreleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

216
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok şehre uyarı: Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geliyor - Sayfa 3

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak?

İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde 31 Temmuz hava durumu tahminleri detaylı olarak açıklandı. Nem ve sıcak havanın ardından İstanbul'da serin havalar etkili olmaya devam edecek.
HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların iç bölgelerde 1-3 derece azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.
316
Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok şehre uyarı: Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geliyor - Sayfa 4

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

416