Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor: Asgari ücrette taban rakam resmen ortaya çıktı: İşte kalem kalem hesap!

Yeni yılda uygulanacak asgari ücret için zaman daralıyor. Aralık ayında belirlenecek yeni ücrette enflasyon etkili olacak. En düşük tahmin OVP’den geldi. Buna göre yeni rakam 24 bin 58 lira oluyor.

Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor: Asgari ücrette taban rakam resmen ortaya çıktı: İşte kalem kalem hesap! - Sayfa 1

Milyonlarca çalışanın direkt gelirini, milyonlarca vatandaşın alacağı ödenek ve borçları belirleyen asgari ücret için geri sayım başladı.

Bu yıl için 20.002 TL brüt ve 17.002 TL net olarak belirlenen asgari ücret artışından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da enflasyon en önemli veri olacak.

113
Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor: Asgari ücrette taban rakam resmen ortaya çıktı: İşte kalem kalem hesap! - Sayfa 2

TAHMİNLER ÖNEMLİ

Asgari ücreti direkt belirlemese de enflasyon en önemli referans olarak masada olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi enflasyon verilerine bakarak karar verecek.

213
Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor: Asgari ücrette taban rakam resmen ortaya çıktı: İşte kalem kalem hesap! - Sayfa 3

Bu sene asgari ücret yıllık olarak belirlendiği için yıllık enflasyon önem kazanıyor. Fakat burada bir başka durumda ortaya çıkıyor. Asgari Ücret Tespit komisyonu Aralık ayında toplanıyor. Enflasyon verileri ise 3 Ocak'ta açıklanacak.

Bu durumda komisyon enflasyon verisi olarak yapılan tahminleri göz önüne alacak. Burada en önemli tahminler Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın öngörüsü olacak. Bunun yanında piyasa aktörlerinin katıldığı anketler de önemli.

313
Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor: Asgari ücrette taban rakam resmen ortaya çıktı: İşte kalem kalem hesap! - Sayfa 4

TABAN OVP'DEN GELDİ

Yıl sonu enflasyon tahminlerine bakıldığında en düşük tahmin Orta Vadeli Program'dan geldi. OVP'de yıl sonu enflasyonunun yüzde 41.5 olacağı öngörüldü.

413