Minibüslerde yine aynı görüntü: Kurallar hiçe sayıldı!

Sağlık Bakanı Koca'nın dün Twitter'dan uyardığı Küçükçekmece ve Esenyurt'taki minibüslerde bugün de görüntü değişmedi. Yine kapasitelerinin çok üzerinde yolcu alan minibüsler, cezadan kaçmak için trafik kurallarını da hiçe saydı, insanların canlarını tehlikeye attı.

Minibüslerde yine aynı görüntü: Kurallar hiçe sayıldı! - Sayfa 1

İstanbul Küçükçekmece ve Esenyurt'ta çalışan minibüsler tüm uyarılara rağmen kapasitesinin üzerinde yolcu taşımaya devam ediyor.

112
Minibüslerde yine aynı görüntü: Kurallar hiçe sayıldı! - Sayfa 2

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konuya dikkat çekmiş ve "Mesafenin korunamadığı kapalı alanlar, virüsün fırsat bulduğu alanlardır. Maskenizi muntazam şekilde takmış olsanız bile, fazla yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında risk altındasınız. Binmeyin; binmişseniz, fazladan yolcu alan sürücüleri salgınla mücadelemiz adına uyarın" ifadelerini kullanmıştı.

212
Minibüslerde yine aynı görüntü: Kurallar hiçe sayıldı! - Sayfa 3

Polis ekipleri son günlerde denetimlerini artırmasına rağmen benzer görüntüler gelmeye devam ediyor.

312
Minibüslerde yine aynı görüntü: Kurallar hiçe sayıldı! - Sayfa 4

Minibüs sürücüleri 'Sosyal mesafe', 'kapasite azaltma' ve 'trafik kuralları' gibi her türlü ihlali yaparak yollarına devam etti. Denetimlerin sıklaştığı Küçükçekmece'de şoförler, cezadan kurtulmak için her yolu denerken, Esenyurt'ta drone'lu denetime yakalanan şoförler ise cezadan kurtulamadı.

412