Montella'dan Barış Alper Yılmaz flaş itirafı: ''Turnuvadan sonra onun için telefon aldım''

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, İzlanda maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Montella'dan Barış Alper Yılmaz flaş itirafı: ''Turnuvadan sonra onun için telefon aldım'' - Sayfa 1

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında yarın İzmir'de İzlanda'yı konuk edecek A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, "Futbolcularımızı bölmeye çalışmamamız gerekiyor. Yani o birlikteliği bozmamamız gerekiyor.

Çünkü sadece bizim içeride yaşadığımız birliktelik değil de dışarıdan da bir birliktelik lazım. Çünkü biliyorsunuz ki birliktelikten güç doğar ve beraber daha iyi işler yaptığımızı hepimiz Avrupa Şampiyonası'nda gördük." dedi.

110
Montella'dan Barış Alper Yılmaz flaş itirafı: ''Turnuvadan sonra onun için telefon aldım'' - Sayfa 2

Montella, maçın oynayacağı Gürsel Aksel Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, rakiplerinin çok kompakt bir takım olduğunu belirterek, "Hem ofansif hem de defansif anlamda iyi bir organizasyonları mevcut. Maçlarını seyrettiğimizde de hocalarının prensiplerinin İtalyan hocalara yatkın olduğunu gördüm. En son Avrupa Şampiyonası'ndaki finalistlerden İngiltere'yi yendiler. O yüzden genel olarak saygı duyduğumuz bir rakip ve kompakt oynayan iyi bir rakip olduğunun farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Tarihsel olarak bakıldığında da çok zorlu bir rakiple karşılaşacaklarını belirten Montella, "Rakibimize karşı son 13 karşılaşmada sadece 2 kere galip gelebildik ve son galibiyetimizi de 9 sene önce aldığımız bir rakiple oynayacağız." diye konuştu.

210
Montella'dan Barış Alper Yılmaz flaş itirafı: ''Turnuvadan sonra onun için telefon aldım'' - Sayfa 3

Montella, İzlanda'nın takım oyunu sergilediğini belirterek, "Takımda bireysel olarak göze batan futbolcu yok. O yüzden takım oyununu sergileyen bir ekip olduğu için herhangi bir isme özel önlem almayacağız." ifadelerini kullandı.

Son dönemde her takım gibi İzlanda'nın da duran top organizasyonlarına çalıştığını kaydeden Montella, bunun için de hazır bir şekilde maça çıkacaklarını söyledi.

310
Montella'dan Barış Alper Yılmaz flaş itirafı: ''Turnuvadan sonra onun için telefon aldım'' - Sayfa 4

Montella, bir sezonda 55-60 maç oynayan futbolcuların, 3 hafta dinlenmeye ve form yakalamak için 35-40 güne ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen gün de bir fark hissedildi Galler maçında keza İzlanda'da da kesinlikle öyle olacağını düşünüyorum. Hani fiziksel olarak onların biraz daha önde olacağını düşünüyorum ama değerlendirme yaparken de özellikle eleştiriler getirirken de bu detayı aslında baz almamız gerekiyor. Özellikle eleştiriler konusunda da bu detaydan başlayarak gidersek daha olumlu sonuçlar alabiliriz.

Ama tabii ki bu, biz kazanmak istemiyoruz anlamına gelmiyor. Tamamıyla kazanmaya odaklandık, ona göre çalışmalarımızı, hazırlığımızı yapıyoruz. Burada sadece ben değil bütün futbolcularımız da kazanmak istiyor. İsteğimiz ve arzumuz hiçbir zaman eksik olmayacak ama dediğim gibi değerlendirme yaparken de bunu baz alarak değerlendirme yaparsak özellikle sezon başlarında, çok daha doğru noktalara değinmiş oluruz."

410