Mutasyonlu virüs çocuklar için büyük risk!

Dünya koronavirüs kabusunun yanına bir de mutasyonu ekledi. Bilim insanlarının yaptıkları açıklamada keşfedilen ve hızla dünyaya yayılan mutasyonlu virüsün çocukları enfekte etmekte daha başarılı olduğunu aktardı.

Mutasyonlu virüs çocuklar için büyük risk! - Sayfa 1

Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (NERVTAG) bilim adamları yaptıkları açıklamada, İngiltere’de keşfedilen Covid-19’un yeni türünün çocukları yetişkinler kadar enfekte edebileceğini aktardı.

Mutasyonlu virüs çocuklar için büyük risk! - Sayfa 2

İngiltere'de Covid-19’un mutasyona uğrayarak daha hızlı yayıldığının tespit edilmesinden sonra dünyanın dört bir yanından İngiltere'den seyahatlere kısıtlamalar getirilirken, İngiliz bilim adamlarından kötü haber geldi. Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu'ndan (NERVTAG) bilim adamları yaptıkları açıklamada, İngiltere’de keşfedilen Covid-19’un yeni türünün çocukları yetişkinler kadar enfekte edebileceğini aktardı.

 

Mutasyonlu virüs çocuklar için büyük risk! - Sayfa 3

NERVTAG, yeni türün hızla İngiltere'nin güneyinde baskın tür haline geldiğini ve yakında ülke genelinde aynısının olabileceğine dikkat çekti.

Mutasyonlu virüs çocuklar için büyük risk! - Sayfa 4

Oxford Üniversitesi'nde profesör olan NERVTAG Başkanı Peter Horby yaptığı açıklamada, "Bu varyantın şu anda Birleşik Krallık'ta bulunan diğer virüs varyantlarına göre daha hızlı bulaştığına inanıyoruz” dedi.