Narin cinayetinde deliller böyle saklanmış: Bütün detaylar ortaya çıktı!

Cansız bedeni bulunan Narin cinayeti soruşturmasında yenge Hediye Güran dün adliyeye sevk edildi. Sahte ihbar yapan iki akraba daha gözaltına alındı. Sistematik şekilde delil karartma eylemi gerçekleştirdiği tutanaklara girdi.

Narin cinayetinde deliller böyle saklanmış: Bütün detaylar ortaya çıktı! - Sayfa 1

Sekiz yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolmuştu. Narin günlerce hem köy hem de çevresinde aranmıştı. Bu sürede Narin’in amcası muhtar Salim Güran “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Arama çalışmalarının 19’uncu gününde ise Narin’in cansız bedeni mahalleye 1.5 km mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde üzeri taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu.

112
Narin cinayetinde deliller böyle saklanmış: Bütün detaylar ortaya çıktı! - Sayfa 2

Soruşturmada anne Y., ağabey E. Güran ve amcalar dahil toplam 11 kişi tutuklandı. Geçen cuma tutuklu amca F. Güran’ın eşi H. Güran gözaltına alındı.

H. Güran dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Narin’in akrabası İ. ve Ş. K. da dün sahte bilgi ve ihbarlarla olayın çözümünü manipüle etmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

212
Narin cinayetinde deliller böyle saklanmış: Bütün detaylar ortaya çıktı! - Sayfa 3

DEREDEN UZAK TUTMAK İÇİN...

Amca S. Güran’ın işçisi olduğu öğrenilen R. A.’un tutuklanma gerekçesinde, Narin’i arama çalışmalarının “hedef saptırma maksatlı suni ihbarlarla ve dikkat dağıtıcı eylemlerle akamete uğratılmaya çalışıldığı” tespiti yer aldı.

Kararda, “Dosyadaki JASAT tutanağına göre ‘Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu’ iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, 2 şahsın 1 kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu, bu ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bunun jandarmayı Eğertutmaz Deresi’nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı, bunların bir kısmının Güran Ailesi’nin bazı üyeleri tarafından yapıldığı” belirtildi.

312
Narin cinayetinde deliller böyle saklanmış: Bütün detaylar ortaya çıktı! - Sayfa 4

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Narin’in ailesinin 21 Ağustos’ta küçük kızlarıyla ilgili yaptığı kayıp ihbarıyla çalışmalar başladı. Jandarma ekipleri arama çalışmalarına başlarken, köyde 6 saatlik elektrik kesintisi yaşandı. Elektrikleri tutuklu amca S. Güran’ın arama çalışmalarını engellemek için kestiği iddia edildi.

412