Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni

Narin Güran’ın annesi ve abisi Enes Güran kasten öldürmeye iştirak suçlamasıyla tutuklandı. İşte Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran’ın savcılık ifadesinin tam metni.

Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 1

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturmada aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Narin'in babasının da aralarında bulunduğu 10 kişi savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Öte yandan Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun soruşturmayla ilgili raporu da açıklandı. Rapora göre Narin'in üzerinde başka birinin DNA'sına rastlanmadı.
 

124
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 2

Anne ve abi kasten öldürmeye iştirak suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi
Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen isimler arasında Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, abisi Enes Güran, kuzeni Birsen Güran, amcasının eşi Maşallah Güran, kuzen Muhammet Kaya, Fuat Güran, amcanın yanında çalışanlar Ramazan Atasoy ve Mehmet Selim Atasoy bulunuyor.

224
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 3

Hakkında tutuklama istenen Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran’ın savcılık ifadesinin tam metni
“Ben bu olayla ilgili olarak kollukta ifade vermiştim. O ifadem doğrudur, altındaki imza bana aittir ve aynen tekrar ederim. Benim 5 çocuğum vardır. Ben ev hanımıyım. İşim gücüm ile uğraşırım. Bahçem vardır. Sabah akşam bahçeme bakarım.

Hüseyin Güran iki ay tatildeydi. Olaydan bir gün önce ben Hüseyin amcalara ziyarete gidecektim. Ancak misafirler geldiği için oraya gidemedik. Misafirlerden sonra ben ve kocam dışarıya çıktık. Hüseyin amca tepede oturuyordu. Sonra Hüseyin amcanın yanına gidip orada oturduk. Biz oraya gittiğimiz için Narin çok sevindi. Çocuklar da orada oturdu. Sonra Muzaffer Güran geldi. Tüm çocukları ile birlikte orada oturduk. Muzaffer ve Osman bir süre sonra oradan ayrıldı. Yusuf bize ‘Yarın Batman’a gideceğiz’ demişti. Sonra biz de oradan ayrıldık. Tam oradan ayrılacağımız sırada Hüseyin’in 7. sınıfa giden kızı Hatice, Narin’e ‘Yarın Kur’an kursuna gidelim’ dedi. Sonra buradan ayrıldık. 

324
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 4

Sabah 5 gibi kalktım. Bahçeden bamya topladım. Baktım ki bir hindi bahçede ölmüş ve yarısı yenmiş. Geri kalan yarısı da yerde kalmıştı. Saat 06:00 sıralarıydı. Gittim eve Osman’ı kaldırdım. Osman işe gidecekti. Ben hemen aşağıya indim. Ben indikten sonra damdakilerin hepsi damdan indiler. Sonra bana ‘Sofrayı kur, Muzaffer de kahvaltıya gelecek’ dediler. Ben de sofrayı kurdum, kahvaltı yaptık. Kahvaltıyı bizim evde yaptık. Kahvaltıdan sonra Muzaffer ve eşim Arif, Batman iline gittiler. Baran da onlarla birlikte kalkıp gitti. Kalktıklarında saatin kaç olduğunu hatırlamıyorum. Biz sofrayı kaldırdık. Enes banyoya girdi ve çıktı. Ben ve Narin evdeydik. Çamaşır makinemiz bozuktu. Ben Hediye’yi aradım. Makinesi boşsa elbiseleri getireceğim dedim. Sonra elbiseleri alıp oraya götürdüm. Daha sonra dönüp evimi toparladım. Çocuklar da evdeydi. Narin, Enes, Muhammed seviniyorlardı. Hepsi abimiz oyuncak getirmemiş diyerek şakalaşıp oynuyorlardı. Ben balkonu yıkadım. Saat kaç olduğunu bilmiyorum. Sonra amcamın gelininin evine gittim. Batman’dan gelmişti. Evleri bizim evin arkasındadır. Ev, kız kardeşim Saliha Kaya’nın evidir. Burada kahveyi içtikten sonra Ferhat gelip bana Enes’in ona ‘Anne gelsin acıktık’ dediğini söyledi. Ben de eve gittim. Saat 12:00 gibiydi. Biraz evde çocuklarla oynadım. 

424