Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için tıklayın! EYT hakkında merak edilen tüm detaylar

Sigorta süresi ve prim günün tamamlayıp yaş şartına takılan milyonlarca vatandaşın beklediği haber geldi. EYT'de yaş şartı tamamen kalktı ve "EYT kimleri kapsıyor" sorusu yanıt buldu. Ayrıca SGK'nın kendi sitesinden ne zaman emekli olacağınızı ve ne kadar maaş alacağını öğrenebilirsiniz. Peki, EYT ne zaman yürürlüğe girecek, EYT başvuru süreci nasıl olacak?, EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? İşte EYT hakkında merak edilen tün ayrıntılar...

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için tıklayın! EYT hakkında merak edilen tüm detaylar - Sayfa 1

 EYT düzenlemesinde son düzlüğe girildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT'de yaş sınırlamasının olmadığını duyurdu. SGK ve BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı için sigorta süresini ve prim gününü tamamlayan herkes emekli aylığı almaya hak kazanacak. Peki, Prim günü eksik olanlar ne yapacak? EYT kimleri kapsayacak, emekli maaşı hesaplaması nasıl yapılacak? EYT ne zaman yürülüğe girecek, ilk maaş ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar... 

137
Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için tıklayın! EYT hakkında merak edilen tüm detaylar - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT'de yaş şartını tamamen kaldıran taslak düzenlemeyi onayladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin teknik konularda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bütçe konusunda çalışmaları tamamladı.

237
Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için tıklayın! EYT hakkında merak edilen tüm detaylar - Sayfa 3

1997, 1998 ve 1999 yıllarında işe girenler 2022, 2023 ve 2024 yıllarında sigortalılık süresini tamamlayacak. Sigortalılık süresini son tamamlayacak EYT'li erkek için bu tarih ise 8 Eylül 2024 olarak dikkat çekti.

337
Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için tıklayın! EYT hakkında merak edilen tüm detaylar - Sayfa 4

Son yılların en güçlü sivil toplum örgütü haline gelen EYT’liler nihayet mutlu sona ulaşıyor. 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 Sayılı Kanun ile ortaya çıkan emeklilikte yaşa takılanlar sorunu 23 yıl sonra ortadan kalkıyor.

437