Okul bahçesinde sosyal mesafesiz 'öğretmen' kuyruğu

İzmir'de bir okulun velileri, öğretmen seçimi için geceden kuyruğa girdi. Aralarında liste hazırlayan veliler istedikleri öğretmenin sınıf kontenjanına girmek için yarışırken, bazı veliler sabah saatlerine kadar çekirdek ve içecekleri ile okul bahçesinde adeta kamp kurdu.

Okul bahçesinde sosyal mesafesiz 'öğretmen' kuyruğu - Sayfa 1

İzmir Buca'da bulunan Vali Rahmi Bey İlkokulu'nda çocuklarını istediği öğretmene kaydettirmek isteyen veliler yoğunluk oluşturdu.

Okul bahçesinde sosyal mesafesiz 'öğretmen' kuyruğu - Sayfa 2

Veliler, çevreden aldıkları duyumlara göre okulda ismi ön plana çıkan bazı öğretmenlerin sınıflarına öğrencilerini yerleştirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Okul yönetiminin "Çocuğunuzu istediğiniz öğretmenin okutmasını istiyorsanız okulda sıraya girin" dediğini iddia eden veliler, soluğu okul bahçesinde aldı.

Okul bahçesinde sosyal mesafesiz 'öğretmen' kuyruğu - Sayfa 3

Sıranın karışmaması için kendi aralarında liste hazırlayan veliler, listenin üst sıralarında yer alıp istedikleri öğretmenin sınıf kontenjanı dolmadan yer kapmaya çalıştı. Öğleden gece saatlerine kadar okulda nöbet tutan bazı veliler ise çekirdek ve içeceklerini alıp sandalyelerinde oturdu. Koronavirüse rağmen herkesin iç içe olduğunu ancak çocuklarını istedikleri öğretmene emanet etmek için kuyrukta beklemek zorunda olduklarını belirten veliler, okulun bu uygulamasına isyan etti.

Okul bahçesinde sosyal mesafesiz 'öğretmen' kuyruğu - Sayfa 4

Nedime Gül isimli veli, "Öğretmen seçmek için buradayız. Ben hiçbir devlet okulunda böyle bir şey görmedim. Kurayla seçilmesi lazım. Müdürümüz izin vermiş; veli liste oluşturuyor ve biz sabaha kadar burada beklemek zorunda kalıyoruz. Virüse rağmen öğretmen seçmek için bekliyoruz. Bu rezillik hiçbir devlet okulunda yok. Buradaki insanlar sabah sırası gelince içeriye girecek, ‘Kimi istiyorsun?’ diye sorduklarında istediği öğretmeni söyleyip kaydı oluşturulacak. Normalde devlet okullarında bu işlem kurayla yapılıyor. Öğleden beri burada olup sabaha kadar bekleyecek olanlar var. Bu kadar insan sosyal mesafeyi nasıl koruyacak? Bu kadar eziyet çekmeye ne gerek var. Bu işin kurayla yapılması lazımdı. Herkes öğretmen seçecek diye mecburen ben de geldim" dedi.