Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak?

Sağlık Bakanlığı, okullarda koronavirüs vakasına rastlanılması durumunda izlenecek yol haritasına ilişkin rehber hazırladı. Buna göre; virüs bir öğrencide çıkarsa eğitim devam edecek. Aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide çıkarsa o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak.

Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı hazırlandığı eğitimde olası koronavirüs vakası senaryoları üzerine "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" hazırladı. Okulda bir öğrenci ya da öğretmende virüs tespit edildiğinde ne yapılacak? Sağlık Bakanlığı salgın rehberi güncellendi, hangi durumda nasıl bir uygulamaya gidileceği madde madde anlatıldı.

117
Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? - Sayfa 2

BİR ÖĞRENCİDE VİRÜS ÇIKARSA EĞİTİM DEVAM EDECEK

Buna göre, virüs bir öğrencide çıkarsa eğitim devam edecek. Aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide çıkarsa o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak.

217
Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? - Sayfa 3

Rehbere, okullarda pozitif vaka çıkması durumunda yapılması gereken uygulamalar eklendi. 4. sınıflardan itibaren herkesin maske taktığı sınıfta bir öğrenci pozitif çıkarsa, maske takmak koşuluyla eğitim devam edecek. Öğrenciler ve öğretmen 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla, günde 2 kez ateş ölçümüyle takip edilecek. Bu sınıf, diğer sınıflardan farklı zamanlarda teneffüse çıkacak.

317
Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? - Sayfa 4

ÖĞRENCİLERDEN HERHANGİ BİRİNE POZİTİF TANISI KONULMASI DURUMUNDA NE YAPILACAK?

Öğretmenin ve öğrencilerin kurallara uygun şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, Öğrenciler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam eder. Öğretmenler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla eğitim vermeye devam eder.

417