Osman Müftüoğlu: "Şu kesin: COVID-19 tedavisinde başarılıyız"

Osman Müftüoğlu, koronavirüs tedavisi ile ilgili incelemelerini Hürriyet'teki köşesine taşıdı. Müftüoğlu "Şu kesin: COVID-19 enfeksiyonunun tedavisinde başarılıyız. Dünyaya örnek bir performans sergilediğimizi bile iddia edebilirim." yorumunda bulundu.

Osman Müftüoğlu: "Şu kesin: COVID-19 tedavisinde başarılıyız" - Sayfa 1

6. Çamaşır suyuyla gargara yapmak.

121
Osman Müftüoğlu: "Şu kesin: COVID-19 tedavisinde başarılıyız" - Sayfa 2

Bunun birçok belirleyici alt parametresi olsa da esas faktörün sağlık ordumuzun gösterdiği yüksek performans olduğu kesindir. Tedavi başarısındaki sırrımız sadece hafif, orta ve ağır vakaların iyileştirilmesiyle de sınırlı değil.

221
Osman Müftüoğlu: "Şu kesin: COVID-19 tedavisinde başarılıyız" - Sayfa 3

Yoğun bakım tedavisinde de ciddi bir başarıya imza attığımız kesindir. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımızın düşüklüğü, yoğun bakımda kalma süresinin kısalığı emin olun dünyaya örnek gösterilecek düzeyde.

321
Osman Müftüoğlu: "Şu kesin: COVID-19 tedavisinde başarılıyız" - Sayfa 4

Peki bu başarının ardındaki alt parametreler neler? Nasıl oldu da bu kadar güçlü bir performans sergilendi? Bu ve benzeri soruların yanıtlarını alttaki kutuda özetlemeye çalışacağım ama doktorundan teknisyenine, hemşiresinden diğer hasta bakım personeline bu son derece stratejik alanda hizmet gören sağlıkçı kardeşlerimin hepsine tebriklerimi iletiyor, alınlarından öpülesi başarıları için hepiniz adına teşekkür ediyorum.

421