Özer: Stoklar azaldı, sıvı sabunlarda kullanılan pompaları atmayın

Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği Başkanı İmer Özer, dezenfektan ve kolonya üretiminin ana hammaddesi olan etil alkolde ithalata bağımlı olan Türkiye'nin 10 günden az stoğunun kaldığı iddia etti.

Özer: Stoklar azaldı, sıvı sabunlarda kullanılan pompaları atmayın - Sayfa 1

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla beraber vatandaşlar hijyen malzemelerine adeta hucum etti.

Özer: Stoklar azaldı, sıvı sabunlarda kullanılan pompaları atmayın - Sayfa 2

Yüksek talep ve salgın sebebiyle tüm dünyada değişen ticaret dengeleri stokların hızla tükenmeye başlamasına neden oldu. Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği Başkanı İmer Özer, dezenfektan ve kolonya üretiminin ana hammaddesi olan etil alkolde ithalata bağımlı olan Türkiye'nin 10 günden az stoğunun kaldığı iddia etti.

Özer: Stoklar azaldı, sıvı sabunlarda kullanılan pompaları atmayın - Sayfa 3

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre, iç piyasa ile birlikte İtalya'dan da bu ürünler için büyük talep aldıklarını ancak stokların tükenmek üzere olduğunu açıklayan Özer şunları kaydetti:

Özer: Stoklar azaldı, sıvı sabunlarda kullanılan pompaları atmayın - Sayfa 4

'Benzinde kullanılmayan alkolün üreticilere aktarılmasını bekliyoruz'
"Benzine karıştırılan alkolün kolonya ve dezenfektan üreticilerine temin edilecek olması sektöre can suyu olacaktır. Ancak ellerinde ne kadar alkol olduğunu bilmediğimiz için çözüm olup olmayacağını bilmiyoruz. Pazartesiden itibaren üreticilere bu benzinde kullanılmayan alkolün aktarılmasını bekliyoruz."