Patlayan telsizler 10 yıldır üretilmiyordu! New York Times Mossad'ın paravan şirketini duyurdu

Lübnan'da infilak eden telsizleri imal eden Japon firması kafaları karıştıran bir açıklama yaptı, Amerikan New York Times gazetesi ise çağrı cihazlarında adı geçen şirketin arkasında İsrail istihbaratının olduğunu yazdı.

Patlayan telsizler 10 yıldır üretilmiyordu! New York Times Mossad'ın paravan şirketini duyurdu - Sayfa 1

Gazze Şeridi'ndeki savaş 349'uncu gününe girerken, Lübnan'da iki gün arka arkaya gerçekleşen patlama dalgası en az 32 can aldı, 3 binden fazla yaralı var.

 

115
Patlayan telsizler 10 yıldır üretilmiyordu! New York Times Mossad'ın paravan şirketini duyurdu - Sayfa 2

BİNLERCE İSRAİLLİYE SAHTE MESAJ: DERHAL SIĞINAKLARA GİRİN
Lübnan'daki patlama dalgasının ardından İsrail'de binlerce kişinin cep telefonuna 'acil durum uyarısı' olan mesajlar geldi.

Kamu yayıncısı KAN televizyonu, binlerce kişiye ulaşan mesajlarda derhal bomba sığınaklarına girilmesi talimatının olduğunu bildirdi.

İsrailli yetkililer, sahte mesajlarda İran bağlantısını araştırıyor.

İsrail ordusu ise, mesajları kendisinin göndermediğini duyurdu. Orduya göre, mesajda İbranice 'güvenli oda' terimi yanlış yazılırken ayrıca şüpheli bir link de vardı.

215
Patlayan telsizler 10 yıldır üretilmiyordu! New York Times Mossad'ın paravan şirketini duyurdu - Sayfa 3

BU KEZ ADRES JAPONYA! NEW YORK TIMES: BAC CONSULTING MOSSAD'IN PARAVAN ŞİRKETİ

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasını bir gün sonra infilak eden telsizler izledi. Hizbullah üyeleri tarafından kullanılan telsizler, Çarşamba günü öğleden sonra güneydeki İsrail sınırında ve başkent Beyrut'ta eş zamanlı patladı.

315
Patlayan telsizler 10 yıldır üretilmiyordu! New York Times Mossad'ın paravan şirketini duyurdu - Sayfa 4

Bazı patlamalar telsizler otomobil içinde veya motosiklet üzerinde taşındığı sırada gerçekleşti. Salı günü çağrı cihazlarının infilak etmesiyle hayatını kaybedenler için Beyrut'ta Hizbullah tarafından cenaze töreni düzenleniyordu ve tören alanında da bir patlama oldu.

415