Pişi hazırlarken yapılan hata! Pişinin yağ çekmesine yol açıyor ve kabarmasını önlüyor

Pişi hazırlarken mutlaka işinize yarayacak tüyolar. Bu bilgiler sayesinde **pişi** asla yağ çekmeyecek ve kabarması durmayacak

Pişi hazırlarken yapılan hata! Pişinin yağ çekmesine yol açıyor ve kabarmasını önlüyor - Sayfa 1

Pişi, kahvaltı sofralarının olduğu kadar akşamları içilen çayın da en büyük ekürisidir. Türkiye'nin her yöresinde farklı şekillerde hazırlansa da pişinin kabarmasını önleyen ve yağ çekmesine yol açan bu hataları maalesef ev hanımları gözden kaçırıyor. İşte pişi hazırlarken mutlaka bilmeniz gereken işinize yarayacak harika tüyoları sizler için derledik.

Pişi hazırlarken yapılan hata! Pişinin yağ çekmesine yol açıyor ve kabarmasını önlüyor - Sayfa 2

PİŞİ HAZIRLARKEN YAPILAN HATA

Pişinin kabarmasının belli başlı sebepleri vardır. Bunlardan ilki piş hamurunun oda sıcaklığında olmamasıdır. Ayrıca yoğurdun da oda sıcaklığında olmaması pişi hamurunun kabarmamasında etkendir. Tüm bunların yanı sıra süt veya suyu mutlaka ılıtarak kullanmak gerekmektedir. Soğuk süt veya soğuk su kullanmak pişinin kabarmamasına yol açmaktadır.

Pişi hazırlarken yapılan hata! Pişinin yağ çekmesine yol açıyor ve kabarmasını önlüyor - Sayfa 3

KABAR KABAR PİŞİ İÇİN SODA ŞART

Yemek.com'da paylaşılan içeriğe göre, Pişi hamurunu kocaman kabartmak istiyorsanız mutlaka sihirli malzemeleri hamurun içerisine koyun. Nedir bu sihirli malzemeler diye sorarsanız bu malzemeler yoğurt ya da süt ve elbette soda. Özellikle hamurun içerisine konan soda, hamurun iki katına çıkmasına yardımcı oluyor. Bunun yanında hamurunuzun yağ çekmemesine de yardımcı oluyor.

Pişi hazırlarken yapılan hata! Pişinin yağ çekmesine yol açıyor ve kabarmasını önlüyor - Sayfa 4

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ HAKKINDA BİLMENİZ GEKENLER

Yağ çekmeyen bir pişinin püf noktaları arasında öncelikle kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Un, yumurta ve sıvı yağ gibi malzemelerin ısısı dengeleştiğinde daha homojen bir karışım elde edilir. Ayrıca, fırın önceden ısıtılmalı ve pişirme kabının altına yağlı kağıt serilerek yapışmaması sağlanmalıdır. Hamurun karıştırılma süresi de önemlidir; gereğinden fazla karıştırılmamalı, sadece malzemelerin iyice birbirine karıştığı bir kıvam elde edilmelidir. Son olarak, pişirme süresi ve sıcaklığı doğru ayarlanmalıdır; hamurun içindeki suyun buharlaşarak pişmesi sağlanmalı ve fazla sıvı yağın ayrılmasının önüne geçilmelidir. Bu faktörler bir araya geldiğinde, yağ çekmeyen bir pişi elde etmek daha mümkün olacaktır.