Polat çifti davasında kritik gün: Dilan Polat neden ağlama krizine girdi?

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davanın duruşmaları devam ediyor. İlk gün olduğu gibi, ikinci gün de sanıkların rahat tavırları dikkat çekti. Dilan Polat, duruşmanın ilk saatlerinde gözyaşları içinde mahkeme salonunu terk etti ancak kısa bir aradan sonra geri döndü. Polatlar davasında mütalaa açıklandı.

Polat çifti davasında kritik gün: Dilan Polat neden ağlama krizine girdi? - Sayfa 1

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davanın ikinci gün duruşmaları devam ediyor. İlk gün olduğu gibi, ikinci gün de sanıkların rahat tavırları dikkat çekti. Dilan Polat, duruşmanın ilk saatlerinde gözyaşları içinde mahkeme salonunu terk etti ancak kısa bir aradan sonra geri döndü. Polatlar davasında mütalaa açıklandı.

 

128
Polat çifti davasında kritik gün: Dilan Polat neden ağlama krizine girdi? - Sayfa 2

DAVANIN İLK GÜNÜ NELER YAŞANDI?

Geçtiğimiz günlerde tahliye olan Dilan Polat ve cezaevinde tutukluluğu devam eden eşi Engin Polat dahil 28 sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk celsesi, saat 10.00 itibarıyla İstanbul Anadolu Adliyesi Konferans Salonu'nda başladı. Davada, Polat çiftiyle birlikte toplam 28 sanık yargılanıyor. Dilan Polat ve kardeşleri Sıla Doğu, Can Doğu'nun da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar mahkeme salonunda yerini alırken, tutuklu sanıklar Engin Polat, babası Sezgin Polat, kardeşi Kürşat Polat ve Ahmet Gün duruşmaya bulundukları cezaevinden getirildi.
 
 
 
 
 

 

228
Polat çifti davasında kritik gün: Dilan Polat neden ağlama krizine girdi? - Sayfa 3

“İŞSİZİZ, MADDİ GELİRİMİZ YOK”

Duruşmada kimlik tespiti yapıldığı esnada tutuksuz sanık Dilan Polat, ortaokul mezunu olduğunu, işsiz olduğunu ve güncel olarak hiçbir geliri olmadığını söyledi. Tutuklu sanık Engin Polat ise lise mezunu olduğunu, işsiz olduğunu ve hiçbir maddi kazancının olmadığını dile getirdi. Ardından mahkeme, tutuklu sanıkların savunmalarına geçti.
 
 
 
 

328
Polat çifti davasında kritik gün: Dilan Polat neden ağlama krizine girdi? - Sayfa 4

“VEYSEL ŞAHİN VE DERKAN BAŞER’İ TANIMAM”

 Tutuklu sanık Engin Polat, savunmasında "Aylardır bugünün gelmesini bekliyorum. Gerçek adalet burada sağlanacak. İftiralar önce sosyal medyada başladı. Yasadışı bahisle ve kara para aklamakla ilgili emniyette bana hiçbir soru sorulmadı. İddianamede bu suçları görünce şok yaşadım. Kıbrıs'a yasadışı yollarla gittiğim söyleniyor ancak 01.04.2017 tarihinde ben yasal olarak eşim ve baldızımla tatile gittim" dedi. 
 

428