Kapı motoru montajı firma seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken önemli bilgiler

Otomatik kumandalı kapı motoru alırken neye dikkat etmeli?

F5HABER F5HABER
Kapı motoru montajı firma seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken önemli bilgiler

Kapı motoru satışı, montajı ve montaj sonrası alınacak servis hizmeti, ürünü aldığınız firma ile doğrudan bağlantılıdır. Dikkat etmemiz gerekenleri sizler için sıraladık.

1.Tecrübe, Deneyim ve Uzmanlık: Kapı motoru almadan önce firmanın kaç yıldır hizmet verdiğini, montajda ne kadar deneyimli ve tecrübeli olduğunu araştırın. Yapmış oldukları montajlarda takılan kapı motorlarının ne kadar süredir çalıştığını ve kapıyı kullanan sahibinden memnuniyetlerini öğrenin. Montajı yapan ekibin kullandıkları ekipman ve uygulamadaki ustalıkları hakkındaki gözlemlerini sorun. Araçları ve getirdikleri ekipmanları, donanımları yeterli mi, öğrenin.

Kapı motoru montajı firma seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken önemli bilgiler - Resim : 1

Uzman bir montaj firması sizden kapının boyutu, kilogramı, kullanıcı sayısı ve kapı resimlerinizi veya yakınsa kapıda keşif yapmayı öneriyorsa doğru yoldasınız demektir. Firma, keşifte motor montajı yapmadan önce kapının motor montajına uygun olup olmadığını kontrol eder, taşıyıcı teker rulmanlarına muhakkak bakar. Sorunlu olduğunu tespit etmişse, aracında bulundurduğu yedek parça içerisinden rulman teminini yaparak kapının teker rulmanlarını değiştirir ve kapının yer çekimine olan yükünü ortadan kaldırır.

Bu işlem sayesinde kapımızın ilerleme yükü önemli oranda düzelir. Montajı yapacak usta, kapı motorunun zemine montajında muhakkak motor alt taban (playt) imal etmiş ve boyalı şekilde hazırlamış olmalıdır. Motorun içerisinden çıkan 2 mm saç taban ile montaj kesinlikle yapılmamalıdır. Kapı yüzeyine kaynak olacak kramayer dişliler yürütülerek dişli hatve boşluğu verilmelidir. Kramayer dişli vidalı montaj ekipmanlarına kesinlikle kaynak vurulmamalıdır. Vidalı parçalar, tekerlerin aşınması ve zemin oturmalarında 6 mm ayar yapabilmenizi sağlar.

2.Firmanın Referansları: Firmanın yapmış olduğu geçmişteki kapı motoru montaj işlerini ve referanslarını incelemek ve kontrol etmek gerekir. Yapmış oldukları işlerin referansları arasında kurumsal firma, fabrika, işletme, devlet kurumu olması firmanın tercih edilmesinde önemlidir. Müşteri yorumlarının %80 olumlu oranına bakmanız yeterli olacaktır. Marka olmuş, bilinir, duyulmuş ve tavsiye edilen firma doğru firma olacaktır.

3.Satış, Teknik Destek ve Servis: Satılan veya montajı yapılan ürünler için iki yıl garanti ve servis hizmeti vardır. Montaj sonrası teknik destek almak gerekebilir. Montaj firması bilgili ve birikimli olmalıdır. Servis ve bakım olacak ürünlere hâkim olmalı, teknik desteğini verebilecek bilgiye ve eğitime sahip olmalıdır. Arızalarda veya bakım ihtiyaçlarında firma 24 ila 48 saatte hizmet verebilmelidir.

4.Teklifler ve Fiyat: Teklif ve fiyatlandırma şeffaf olmalı ve alacağınız ürünün teklifi detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır. Ürün içeriği, aksesuarları, ilave işlemler ve işçilik ayrı ayrı belirtilmelidir.

5.Ürün Garanti ve Sigorta: Montaj sonrası otomotik kapı motoru olası sorunlar için ürünün garanti süresi ve firmanın sunduğu ek garanti şartlarını ve varsa sigorta poliçelerini kontrol edin. Olası hasar ve risklere karşı korunmanıza yardımcı olabilir.

6.Planlama ve Montaj Süresi: Satın alınan otomatik kapı motorunun montajı için planlanan zaman nedir ve ne kadar süreceğini öğrenin. Ürünün stoklarında olup olmadığını ve iş planının ne kadar esnek olduğunu öğrenin. Stoksuz çalışma yapanlarda serviste, yedek parçada ve müdahalede gecikme olacaktır.

7.Kullanılan Marka ve Ekipmanlar: Firmanın satışını yaptığı markaların yetkili satıcı olması önemlidir. Kullandığı motorlar ve ekipmanların İtalyan menşeli olmasına dikkat edin. Markalı, kaliteli kapı motoru, uzun ömürlü ve güvenilir bir sistem sağlar. Daha fazla bilgi için https://www.uzmankapi.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Anlattığımız faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza en uygun firmayı seçebilirsiniz.

SONRAKİ HABER