Türkiye’nin en güzel sonbahar rotaları

Yılın en özel mevsimlerinden sonbaharı karşıladığımız günlerdeyiz. Doğanın kahve tonlarına büründüğü, etrafı hüzünlü bir atmosferin sardığı günler… Her ne kadar yaz sezonu, tatilciler için önemli bir zaman dilimi olsa da sonbaharda da gezip görülecek çok sayıda yer var. Dört mevsimin yaşandığı Türkiye, sahip olduğu muhteşem sonbahar rotaları ile harika tatil fırsatları sunuyor. Güz mevsimini ve beraberinde getirdiği tüm o hisleri deneyimleyebileceğiniz rotalardan oluşan rehberimize bir göz atın!

F5HABER F5HABER
Türkiye’nin en güzel sonbahar rotaları

1. Abant Gölü
Bolu ili sınırları içerisinde yer alan Abant Gölü, yemyeşil ve canlı doğasını güz mevsiminde kahve kızıl tonlara bırakıyor. Bölgenin etrafını saran dağlarla da eşsiz bir manzara sunuyor. Fotoğraf çekmek için harika bir atmosfere sahip olan göl çevresi, yürüyüş yapmak için de oldukça elverişli. Bölgede bisiklet kiralayabilir veya piknik yapabilirsiniz. Çeşitli kafe ve restoranlara da sahip olan alanda yeme ve içme ihtiyaçları kolaylıkla giderilebiliyor.

Abant Gölü’ne çeşitli şekillerde ulaşabilirsiniz. İstanbul'dan araçla yaklaşık 2,5 saat, Ankara'dan ise 3,5 saatlik bir mesafede yer alıyor. D-100 karayolu üzerinden Bolu'ya ulaştıktan sonra, Abant yönlendirmelerini takip ederek göle ulaşabilirsiniz. Bolu şehir merkezinden kalkan dolmuşlar ile de Abant Gölü’ne ulaşım sağlamak mümkün. Özel araçla gitmek isteyenler için de park alanları mevcut.

2. Kapadokya
Yılın her döneminde yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Kapadokya, sonbaharda da muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. Peri bacaları ve tarihi yerleriyle öne çıkan bölge, sonbaharda muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Kapadokya, ziyaretçilere çeşitli etkinlik seçenekleri sağlıyor. Günün erken saatlerinde sıcak hava balonu ile bölgenin nefes kesen manzarasına tanıklık edebilirsiniz. Vadide yürüyüşler yapabilir ve yer altı şehirlerini keşfedebilirsiniz.

Kapadokya’ya Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden kolaylıkla ulaşmak mümkün. Bölgede yer alan tek havalimanı Nevşehir Havalimanı’dır. Kara yoluyla ulaşım sağlamak isteyenler için de Ankara'dan, İstanbul'dan diğer pek çok ilden düzenli otobüs seferleri mevcut. Kapadokya içindeki farklı yerleşim yerlerine ulaşım ise genellikle araç kiralama veya yerel turlar aracılığıyla sağlanıyor.

3. Sapanca
Sonbaharın muhteşem güzelliklerine tanıklık edebilecek yerlerden biri de Sakarya ili sınırlarında yer alan Sapanca Gölü’dür. Göl, doğanın kalbinde huzurlu bir atmosfer sunuyor. Sonbaharda göl kenarındaki ağaçların sararması da görsel olarak etkileyici bir manzara oluşturuyor. Sapanca Gölü etrafında yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayarak çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca göl kenarında konumlanan kafelerde sıcak bir içecek içerek güz mevsiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sapanca, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakın bir konumda yer alır ve ulaşımı oldukça kolay. İstanbul'dan özel araçla gitmek isteyenler için TEM Otoyolu'nu kullanarak yaklaşık 1,5 saatte Sapanca'ya ulaşmak mümkün. İstanbul'un çeşitli noktalarından Sapanca’ya düzenli otobüs seferleri de bulunuyor. Dilediğiniz zaman bir otobüs bileti alarak bölgeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

4. Yedigöller Milli Parkı
Doğanın binbir güzelliğini barındıran Yedigöller Milli Parkı, sonbaharda mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Yedigöller bölgesi, ağaçların göle düşen yansımaları, kurumuş yapraklar ve sessiz atmosferi ile etkileyici bir tablo gibidir. Park içinde yürüyüş yollarında yürüyüş yapabilir, göl kenarında da piknik yapıp dinlenebilirsiniz. Ayrıca burada fotoğraf çekmek için birçok güzel fırsat bulabilirsiniz.

İstanbul'dan özel araçla gitmek isteyenler için TEM Otoyolu'nu kullanarak yaklaşık 2,5 saatte Yedigöller'e ulaşmak mümkün. İstanbul'un çeşitli noktalarından Bolu'ya düzenli otobüs seferleri bulunuyor. Bolu şehir merkezinden Yedigöller'e ulaşım için ise dolmuş veya özel araç kiralama seçenekleri mevcut. Ankara'dan ise D-750 karayolu üzerinden yaklaşık 3-4 saatlik bir yolculuk ile Yedigöller'e varmak mümkün.

5. Çamlıhemşin
Sonbaharda büyüleyici manzaralar sunan Çamlıhemşin, özellikle bu mevsimde ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri. Rize’nin bu güzel ilçesi yemyeşil dağları, çağlayanları ve mistik yaylaları ile etkileyici bir doğa tablosu oluşturuyor. Çamlıhemşin, Ayder Yaylası ve tarihi taş köprüleri ile ünlü. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, temiz hava alarak dinlenebilirsiniz. Aynı zamanda bölgedeki şelaleleri ve yeşil vadileri keşfetmek için de birçok fırsat bulacaksınız.

İstanbul'dan özel araçla gitmek isteyenler için TEM Otoyolu’nu kullanarak yaklaşık 16 saatte Çamlıhemşin'e ulaşmak mümkün. Ayrıca İstanbul’un çeşitli noktalarından Rize’ye düzenli otobüs seferleri bulunuyor. Rize şehir merkezinden Çamlıhemşin’e ulaşım için dolmuş veya özel araç kiralama seçenekleri mevcut. Bölgeye ulaşmak için en yakın havalimanı ise Rize-Artvin Havalimanı'dır. Havalimanı, Çamlıhemşin merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Sonbahar ve sonbaharın getirdikleri için heyecanlanıyorsanız yola çıkmak için halen zamanınız var!

SONRAKİ HABER