Xiaomi Poco F7 ve iPhone 15 arasındaki tasarım farklılıkları

Xiaomi Poco F7 cep telefonu modeli Xiaomi markası tarafından sunulmaktadır

F5HABER F5HABER
Xiaomi Poco F7 ve iPhone 15 arasındaki tasarım farklılıkları

iPhone 15 cep telefonu modeli ise Apple markası tarafından üretilen bir cihazdır. İki cihaz arasında birçok özellik açısından fark bulunmaktadır. Tasarım da bu farklılıklar arasında yer alır. Görünüm açısından birbirinden değişiklik gösteren modeller, kişisel zevkler doğrultusunda seçim yapmaya izin verir. Xiaomi Poco F7 cihazının kapak bölümü cam görünümlü plastik malzeme ile üretilmiştir. Cihazın çerçeve malzemesinde ise metalik görünümlü plastik malzeme kullanılmıştır. iPhone 15’in ise çerçeve malzemesinde alüminyuma, kapak malzemesinde cama yer verilmiştir. Xiaomi Poco F7 cep telefonu modeli iPhone 15’e göre daha büyük boyutlarda üretilmiştir. Ağırlık bakımından da bu cihaz daha ağır bir şekilde sunulur. Cihazların renk seçenekleri de birbirinden farklılık gösterir. iPhone 15 cep telefonu modelinde daha fazla renk seçeneğine yer verilmiştir. Sunulan renk seçenekleri, mavi, pembe, sarı, siyah ve yeşil olarak çeşitlilik gösterir. Xiaomi cep telefonun da ise renk seçenekleri daha sınırlı bir şekilde tutulmuştur. Ancak her iki cihaz modeli de oldukça estetik, dayanıklı ve modern bir görünüm oluşturur.

Xiaomi Poco F7 ve iPhone 15 Arasındaki Donanım Farklılıkları
Sunulan cep telefonu modelleri arasında donanım açısından çeşitli farklılıklar mevcuttur. Donanım özellikleri bakımından sunulan farklılıklara göz atabilirsiniz. Böylece ihtiyaç duyduğunuz cihazı pratik bir şekilde belirleyebilirsiniz.

● Donanım özelliklerine bakıldığında göze çarpan ilk fark işletim sistemidir. iPhone 15 cep telefonu modeli iOS işletim sistemi ile Xiaomi Poco F7 ise Android işletim sistemi ile sunulmaktadır.

● İşlemci de her iki cihazda farklı modeller ile birlikte öne çıkarılmıştır. iPhone cihazı Apple A16 Bionic işlemcisi ile birlikte çalışırken Xiaomi cihazı Qualcomm Snapdragon ile birlikte performans göstermektedir. İşlemcilerin çalıştığı frekans hızları da birbirinden farklıdır. Bu açıdan iPhone 15’in daha hızlı bir çalışma performansı gösterdiği gözlemlenir.

● Cep telefonları batarya kapasiteleri doğrultusunda da birbirinden ayrılır. iPhone 15 3349 mAh batarya kapasitesi ile birlikte çalışırken Xiaomi 5000 mAh batarya kapasitesine sahiptir. Bu durumda Xiaomi cihazı daha kesintisiz bir kullanım sunmaktadır.

● Her iki cihaz da ram kapasiteleri bakımından birbirinden ayrılır. iPhone 15, 6 GB ram kapasitesine sahipken Xiaomi 12 GB ram kapasitesine sahiptir. Ram kapasitesi cihazın arka planda çalıştırdığı uygulama hızlarına doğrudan bir şekilde etki eder.

Xiaomi Poco F7 ve iPhone 15 Arasındaki Kamera Farklılıkları
Xiaomi Poco F7 ve iPhone 15 cep telefonu modeli profesyonel bir şekilde fotoğraf çekimi yapmayı desteklemektedir. Ancak kameralar arasında çeşitli farklılıklar da bulunmaktadır. Öncelikle her iki cihazın kamerası da 4K çözünürlüğünde video kayıtları alır. Ancak iPhone 15’de 2 adet arka kameraya yer verilirken Xiaomi Poco F7’de 3 adet arka kameraya yer verilmiştir. Cihazlarda yer alan kameralar geniş açılı çekimlerin yapılmasını destekler. Bu sayede nesneler kadraj içerisine pratik bir şekilde alınabilir. Ancak cep telefonu modellerinin çözünürlük değerleri ise birbirlerinden farklılık göstermektedir. Her iki cihazda da istediğiniz görüntüleri canlı ve net bir şekilde elde edebilirsiniz. Ancak farklı çekim modları ve çözünürlük değerleri doğrultusunda ihtiyaçlarınıza yönelik seçimler yapabilirsiniz.

Xiaomi Poco F7 ve iPhone 15 Arasındaki Fiyat Farklılıkları
Xiaomi Poco F7 ve iPhone 15 cep telefonu modeli arasında yaşanan özellik farklılıkları fiyatlarında da farklılık göstermesine yol açar. Farklı fiyat seçenekleri ile sunulan cihazlar, ihtiyaç ve zevk doğrultusunda seçimlerin yapılmasına izin vermektedir. İki cihaz arasındaki fiyat farklılıklarını karşılaştırma sitelerini kullanarak kapsamlı bir şekilde analiz edebilirsiniz. İlgilendiğiniz cep telefonu fiyat ve özelliklerini en güncel veriler ile birlikte karşılaştırmak için Cimri rehberliğine güvenebilirsiniz. Cimri, ilgilendiğiniz birçok ürünün fiyatlarını sunarak fiyat karşılaştırma yapmayı oldukça kolay ve pratik bir hale getirir. Aynı zamanda gibi özellik ve fiyat karşılaştırma olanağı sunan siteler, bütçe dostu ve ihtiyaçlar doğrultusunda bir alışveriş deneyiminin elde edilmesine destek olur.

SONRAKİ HABER