Prof. Dr. Alpay Azap: Virüs kontrolsüz bir şekilde yayılmaya başladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgınında son duruma ilişkin çarpıcı uyarılarda bulundu. Olgu sayılarının arttığını belirten Azap, "Kontrolsüz bir şekilde yayılmaya başladığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Yoğun bakım doluluk oranı hakkında bilgi veren Azap, "Henüz yerimiz var ama açıkçası bu artış bizi endişelendiriyor" dedi.

Prof. Dr. Alpay Azap: Virüs kontrolsüz bir şekilde yayılmaya başladı - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, yeni tip koronavirüste (Covid-19) son durum ile ilgili dikkat çekici uyarılarda bulundu.

 

110
Prof. Dr. Alpay Azap: Virüs kontrolsüz bir şekilde yayılmaya başladı - Sayfa 2

Habertürk TV’deki Gün Başlıyor programında açıklamalarda bulunan Azap, "Olgu sayıları binin altına çok düşmese de virüsün kontrolsüz şekilde yayıldığı dönemi bitirmiştik. Şimdi kontrolsüz bir şekilde yayılmaya başladığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 
 

210
Prof. Dr. Alpay Azap: Virüs kontrolsüz bir şekilde yayılmaya başladı - Sayfa 3

Vakaların yeniden arttığını belirten Azap, Ankara için şunları söyledi: 3-4 haftadır oldukça yoğunuz. Olgu sayılarında çok hızlı olmamakla beraber bize başvuran kişi sayısında olsun, testte pozitif vaka yakalamada olsun günbegün artış var."

310
Prof. Dr. Alpay Azap: Virüs kontrolsüz bir şekilde yayılmaya başladı - Sayfa 4

Yoğun bakımlardaki durum hakkında bilgi veren Azap, "Şu an için idare edebiliyoruz. Yoğun bakımdaki yataklarımız tamamen dolu değil. Onlarda da doluluk oranımız hafta hafta artıyor. Henüz yerimiz var ama açıkçası bu artış bizi endişelendiriyor" dedi.

410