Prof. Dr. Ceyhan'dan kritik 'AVM' uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından normalleşme adımlarını açıkladı. Bu normalleşme adımlarından en dikkat çekenlerinden biri 11 Mayıs itibariyle alışveriş merkezlerinin açılmasına yönelik adımdı. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu adımın, diğer normalleşme kararlarına göre en riskli tercih olduğunu söyledi ve sürecin çok iyi izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Ceyhan'dan kritik 'AVM' uyarısı - Sayfa 1

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuk olduğu CNN Türk yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme adımlarını değerlendirdi...

122
Prof. Dr. Ceyhan'dan kritik 'AVM' uyarısı - Sayfa 2

"BU DÖNEM EN KRİTİK DÖNEM"

Normalleşme dönemi için "Bu dönem en kritik dönem" diyerek söze başlayan Prof. Ceyhan, bu adımlara virüsün ne cevap vereceğinin zaman için yavaş yavaş görüleceğini söyledi.

222
Prof. Dr. Ceyhan'dan kritik 'AVM' uyarısı - Sayfa 3

65 Yaş üstü ve 20 yaş altının dışarı çıkması ile berber, bakkal gibi küçük işletmelerin açılmasının riski en düşük yöntemler olduğunun altını çizen Ceyhan, AVM'lerin açılmasına ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu. Ceyhan şunları söyledi:

322
Prof. Dr. Ceyhan'dan kritik 'AVM' uyarısı - Sayfa 4

"Ama AVM'lerin açılması riski yüksek bir yöntem. O yüzden oraya çok dikkat etmeliyiz. Oradan ne cevap geleceğini yakından izlemeliyiz. 

422