Prof. Dr. Ertuğrul: Maske değiştiren çocukların koronavirüs bulaştırma riski var

Koronavirüs salgınında okullarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle çocukların maskelerini birbirleriyle değiştirmelerinin son derece riskli olduğunu ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, ailelerin çocuklarını çizgi film karakterli maskeler yerine, koruyucu etkisi yüksek cerrahi maskelere yönlendirmesinin maske değişiminin önüne geçeceğini söyledi.

Prof. Dr. Ertuğrul: Maske değiştiren çocukların koronavirüs bulaştırma riski var - Sayfa 1

Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte, bazı veliler miniklerin arkadaşlarıyla okulda maskelerini değiştirdiğine dikkat çekti.

110
Prof. Dr. Ertuğrul: Maske değiştiren çocukların koronavirüs bulaştırma riski var - Sayfa 2

Çizgi film karakterleri, çeşitli hayvan resimlerinin bulunduğu renkli ve resimli maskelerle okullarına giden öğrencilerin, bazı arkadaşlarının maskelerini beğenip değiştirmelerinin başta koronavirüs olmak üzere solunum yoluyla bulaşan diğer hastalıkları da bulaştırabileceği belirtildi.

210
Prof. Dr. Ertuğrul: Maske değiştiren çocukların koronavirüs bulaştırma riski var - Sayfa 3

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, çocukların aileleri tarafından maske değişimi konusunda nasıl yönlendirilmesi gerektiğini anlattı. Maske değişiminin son derece riskli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ertuğrul, ailelerin çocuklarını çizgi film karakterli maskeler yerine, koruyucu etkisi yüksek cerrahi maskelere yönlendirmesinin maske değişiminin önüne geçeceğini belirtti. 

310
Prof. Dr. Ertuğrul: Maske değiştiren çocukların koronavirüs bulaştırma riski var - Sayfa 4

'Maske aracılığıyla hastalık bulaşma olasılığı var'
Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, kontrollü sosyal hayat kapsamında okullarda yüz yüze eğitimin başladığını kaydederek, "Tabii okullar bu açıdan en riskli bölgelerden bir tanesi. Şimdi yapılan çalışmalara baktığımız da bazı ülkelerde okulların açılmasıyla beraber hasta sayılarında ciddi bir artış olduğu görüldü ve okullar tekrar kapatılmak zorunda kalındı. Çocuklar şu an ülkemizde okula gidiyor. 

410