Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hafta sonu sahillere akın eden vatandaşların tartışmalara neden olan görüntüleri için "Virüsün bulaşıcılığında bir azalma falan yok" yorumunda bulunarak, "Şu anda dünyada ikinci bir artış yaşanıyor. Bizde azalmaya başlaması yetmiyor, mesafeli ve maskeli yaşamalıyız" uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı - Sayfa 1

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

113
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı - Sayfa 2

Hafta sonu Caddebostan Sahili ve Moda Sahili'ne akın eden vatandaşların maskesiz ve sosyal mesafesiz görüntülerini yorumlayan Ceyhan, "Kaygı tamamen yok oldu maalesef. Taziye ziyaretlerini, eğlenceleri ekleyince tehdit giderek büyüyor. İran gözümüzün önünde, daha büyük bir dalga yaşıyor. 

213
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı - Sayfa 3

Mayıs gelecek bu iş bitecek lafları bu görüntüleri ortaya çıkardı. Virüsün bulaşıcılığında bir azalma falan yok. Bir tane taziye ziyaretinden 190 vaka çıkıyor. O halde virüs bir şey kaybetmedi" ifadelerini kullandı.

313
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, rehavete kapılanları uyardı - Sayfa 4

"VİRÜS MUTASYONA UĞRADI DİYEMİYORUZ"

"Virüs mutasyona uğradı da gücünü kaybetti o yüzden böyle oluyor diyemiyoruz" diyen Mehmet Ceyhan, "Birçok nedeni var. Biz 65 yaş üzerini izole ettik. Dışarı çıkmayan insanlar virüsü alıp hayatını kaybediyor. 

413