Renault kasımı bekleyemedi dolar zammı yaptı: Yeni fiyatlar inanılmaz

Renault dolar ve eurodaki tarihi zirveler sonrası kasımı beklemedi bütün araçlarına kur zammı yaptı. Vatandaşlar zam listesini güncelleyen Renault'un yeni fiyatlarını merak ediyor. Türkiye pazarında en çok satan markalardan biri olan Renault; Clio, Captur, Megane Sedan, Kadjar ve Talisman araçlarına ortalama 5900 TL oranında zam yaptı. İşte model model Renault'ların kur zammından önceki ve sonraki fiyatları.

Renault kasımı bekleyemedi dolar zammı yaptı: Yeni fiyatlar inanılmaz - Sayfa 1

Renault'tan kur zammı
Pandemiyle büyük yara alan otomotiv sektörü şimdi de kur zammıyla sarsılıyor. Markaların kasımda yüzde 5'e varan zam yapma hazırlığında olduğunu F5 Haber olarak duyurmuştuk. Beklenen hamle Renault 'tan geldi. Otomotiv devi Renault bütün modellerine zam yaptı.

140
Renault kasımı bekleyemedi dolar zammı yaptı: Yeni fiyatlar inanılmaz - Sayfa 2

ÖTV matrahlarındaki değişimle fiyatlar bir anda düşmüştü
Dünyada otomobil vergisinin en yüksek olduğu ülkemizde Ağustos ayında ÖTV matrahlarında bir değişiklik yapılmış fiyatı 320 bin TL'ye kadar olan otomobillerin fiyatları yaklaşık yüzde 16 oranında düşmüştü.

240
Renault kasımı bekleyemedi dolar zammı yaptı: Yeni fiyatlar inanılmaz - Sayfa 3

Bayilerde araç kalmadı
Binlerce liralık indirim alan araçlara talep patlaması yaşandı. Ancak tüm dünyada yaşanan çip krizi nedeniyle birçok marka ve modelde araç bulmak imkansız hale geldi. Bayilere giden vatandaş eli boş döndü.

340
Renault kasımı bekleyemedi dolar zammı yaptı: Yeni fiyatlar inanılmaz - Sayfa 4

Kampanyalar da sürdü

Ancak otomobil kampanyalarının da ardı arkası kesilmedi beklemeyi göze alanlar için indirimli araç fırsatı devam etti. Birçok firma sıfır otomobil kampanyalarına hız verdi.

440