Sabah yazarı Dilek Güngör "Özel bankalar faizle vatandaşı bunaltıyor"

Küresel ekonomik sistemi yerle bir eden koronavirüs salgınının hem bireylere hem de işletmelere etkisini azaltmak amacıyla hükümet tarafından ardı ardına önlem paketleri açıklandı.

Sabah yazarı Dilek Güngör "Özel bankalar faizle vatandaşı bunaltıyor" - Sayfa 1

Alınan tedbirlere kamu bankalarından tam destek gelirken, özel bankaların verilen sözleri fiiliyata geçirmediği yönünde eleştiriler gündeme geldi.

Sabah yazarı Dilek Güngör, özel bankaların korona krizinde müşterilerini memnun etmeyen bazı uygulamalarını bugün köşesinde tek tek listeledi.

115
Sabah yazarı Dilek Güngör "Özel bankalar faizle vatandaşı bunaltıyor" - Sayfa 2

Göngör, "Özel banka eziyeti!" başlığını taşıyan yazısında, "Her gün vatandaşa yapılan eziyetlerle ilgili binlerce şikâyet geliyor. Kimi borçları ertelerken yüksek faizle vatandaşı bunaltıyor, kimi sicili bozuk olmasa da esnaftan rehin, ipotek, tapu gibi belgeler istiyor. " ifadelerini kullandı.

İşte o köşe yazısı;

215
Sabah yazarı Dilek Güngör "Özel bankalar faizle vatandaşı bunaltıyor" - Sayfa 3

Virüs salgınında vatandaşı mağdur etmeyeceklerine dair PR yapan özel bankalar, sözlerini tutmadı. Birçoğu borç ertelerken yüksek faizde diretiyor. Kredi vermemek için adeta ipe un seriyor

315
Sabah yazarı Dilek Güngör "Özel bankalar faizle vatandaşı bunaltıyor" - Sayfa 4

Koronavirüs salgını başladığında açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nin ardından art arda 'kredileri erteleyeceğiz', 'vatandaşı mağdur etmeyeceğiz', 'birlik-beraberlik içinde bu süreci aşarız' diye açıklamalar yapan özel bankaların verdikleri sözler lafta kaldı. Özel bankalar hem iş dünyasına hem de vatandaşa destek değil köstek olmaya başladı. Kamu bankalarının bu süreçte elini değil gövdesini taşın altına koymasına rağmen özel bankalardan 'çıt' çıkmıyor.

415