Saç dökülmesini engellemek için ne yapmak gerekir?

Saç dökülmesi problemi hemen hemen hepimizin karşılaştığı bir sorundur. Açık konuşmak gerekirse herkesin dönüp tekrar tekrar baktığı gür saçlara sahip olmayı kim istemez ki? O halde saç dökülmesini durdurabilirsiniz. İşte saç dökülmesi nedenleri ve çözümleri başlıklı haberimizin detayları…

Saç dökülmesini engellemek için ne yapmak gerekir? - Sayfa 1

Saç dökülmesi günümüzde epey yaygınlaşan bir sorun haline geldi. Genetik yatkınlık deyip geçmeyin altında yatan sorun çözümü olan başka bir sebepte olabilir. Peki saç dökülmesi neden olur, ne iyi gelir? Hangi vitamin eksikliklikleri saç dökülmesine sebep olur ve çözümleri nelerdir? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte detaylar…

115
Saç dökülmesini engellemek için ne yapmak gerekir? - Sayfa 2

Saç dökülmesi yaşadığımızda genellikle genetik olduğunu düşünerek üzerinde durmuyoruz. Her gün belirli oranda saçın dökülmesi uzmanlar tarafından normal karşılanmaktadır. Ancak bundan daha fazla saçınızın döküldüğünü fark ettiyseniz işte orada durun! Saç dökülmesini durdurmak için altında yatan sebepleri bulmak çok önemlidir.

215
Saç dökülmesini engellemek için ne yapmak gerekir? - Sayfa 3

Saç dökülmesi problemini kendinizde yaşamıyorsanız bile eminiz ki, etrafınızda bu dertten muzdarip olan bir sürü kişi vardır. Bu sebeple siz de bilgi edinip başkalarına yardımcı olabilirsiniz.

315
Saç dökülmesini engellemek için ne yapmak gerekir? - Sayfa 4

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Mevcut her saç telinin bir yaşam siklusu vardır. Her saç teli 4- 6 yıl yaşar, sonra dinlenir ve daha sonra da dökülür. Saçların bu şekilde dökülmesi son derece doğal bir süreçtir ve günde 50-100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir.

415