Savcıyı tehdit eden 'yenidoğan çetesinin' tetikçisi itirafçı oldu: '100 bin dolar teklif edildi'

Özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.’nin ölümle tehdit edilmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturmada itirafçı olan şüphelinin, 100 bin dolar karşılığında adliyeden birini silahla vurmasının istendiğini söylediği öğrenildi.

Savcıyı tehdit eden 'yenidoğan çetesinin' tetikçisi itirafçı oldu: '100 bin dolar teklif edildi' - Sayfa 1

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E'nin, bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüttüğü sırada makam odasında tehdit edilmesine ilişkin Başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüphelinin işlemleri sürüyor.
 

Savcıyı tehdit eden 'yenidoğan çetesinin' tetikçisi itirafçı oldu: '100 bin dolar teklif edildi' - Sayfa 2

Savcılıktaki ifade işlemleri devam eden şüphelilerden birinin itirafçı olarak beyanda bulunduğu öğrenildi.
 

Savcıyı tehdit eden 'yenidoğan çetesinin' tetikçisi itirafçı oldu: '100 bin dolar teklif edildi' - Sayfa 3

Şüphelinin, ifadesinde "Zanlılardan M.K.Z'nin adliyeden birini vurması karşılığında kendisine 100 bin dolar teklif ettiğini, saldırı sırasında kullanılmak üzere sürücü ve motosiklet de ayarlayacağını söylediği" belirtildi.
 

Savcıyı tehdit eden 'yenidoğan çetesinin' tetikçisi itirafçı oldu: '100 bin dolar teklif edildi' - Sayfa 4

Ne olmuştu?
Bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüttüğü sırada Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E. ile 30 Ağustos'ta önce telefonla sonra da makamında görüşen avukat A.A, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse savcıya yönelik suikast yapılacağı, ailesine zarar verilebileceği tehdidinde bulunmuştu.