Senegal'de okulların açılışı ertelendi

Senegal'de okulların açılışı ertelendi. Kararın son bir haftadır koronavirüs vakalarında gözlenen artış nedeniyle ve salgınla etkin mücadele kapsamında alındığı bildirildi.

Senegal'de okulların açılışı ertelendi - Sayfa 1

Afrika kıtasında yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede en yüksek iyileşme oranına sahipken son bir haftadır yüksek sayıda vakanın görüldüğü Senegal'de okulların açılma tarihi 4 Mayıs'tan 2 Haziran'a ertelendi.

Senegal'de okulların açılışı ertelendi - Sayfa 2

Bakanlar Kurulu sonrası yapılan açıklamada, 4 Mayıs'ta eğitime başlaması beklenen okul ve üniversitelerin, Cumhurbaşkanı Macky Sall'in onayıyla 2-14 Haziran tarihleri arasında açılacağı belirtildi.

Senegal'de okulların açılışı ertelendi - Sayfa 3

Eğitimin bu tarihlerden itibaren kademeli olarak başlayacağının kaydedildiği açıklamada, "Kurulda, Eğitim Bakanı ile Yükseköğretim ve Mesleki Eğitim Bakanlarının ortak görüşleri doğrultusunda üniversiteler dahil tüm okulların 2-14 Haziran tarihleri arasında başlaması kararlaştırıldı." ifadelerine yer verildi.

Senegal'de okulların açılışı ertelendi - Sayfa 4

Kararın son bir haftadır Covid-19 vakalarında gözlenen artış nedeniyle ve salgınla etkin mücadele kapsamında alındığı bildirildi.