SGK girişi o tarihte olanlara büyük sürpriz! 41-46 yaşında EYT olmadan emekli olun

41-46 yaşında EYT olmadan emekli olma şansınız var. SGK giriş o tarihte olanlar için detaylar belli oldu. Merak edilen detaylar haberimizde…

SGK girişi o tarihte olanlara büyük sürpriz! 41-46 yaşında EYT olmadan emekli olun - Sayfa 1

Kademeli emeklilik düzenlemesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da son gelişmeler bu konunun ciddi şekilde değerlendirildiğini gösteriyor.

SGK girişi o tarihte olanlara büyük sürpriz! 41-46 yaşında EYT olmadan emekli olun - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan düzenlemeyle ilgili henüz detaylı bir bilgi paylaşmadı ancak omnibus yasa kapsamına alınması durumunda kademeli emeklilik düzenlemesinin Ekim 2024 itibarıyla yürürlüğe girebileceği konuşuluyor.

SGK girişi o tarihte olanlara büyük sürpriz! 41-46 yaşında EYT olmadan emekli olun - Sayfa 3

Meclis'in yeni yasama döneminin başlamasıyla bu konuda daha somut adımlar atılması bekleniyor. Ekim ayında yasalaşması planlanan düzenlemeyle milyonlarca sigortalının emeklilik hayaline bir adım daha yaklaşacağı düşünülüyor.

SGK girişi o tarihte olanlara büyük sürpriz! 41-46 yaşında EYT olmadan emekli olun - Sayfa 4

Bu düzenlemeden kimler yararlanabilir?

Kademeli emeklilik düzenlemesi, 8 Eylül 1999'da veya sonrasında sigortaya girenleri kapsayacak. Bu grupta yer alanlar, daha önce EYT yasasından yararlanamadıkları için uzun yıllardır erken emeklilik için bekliyorlardı. Bu yeni sistemin uygulanmasıyla emeklilik yaşı ve prim günü kriterlerini karşılayan kişiler, yaş sınırını beklemeden emekli olabilecekler.