Sıcaklıklar 5-10 derece düştü: 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Ülke genelinde sıcaklıklar 5 ila 10 derece azaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 il için turuncu, 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İstanbul'da da yağmur yine bazı ilçelerde etkili olacak. Bugün İstanbul, Ankara, İzmir'de hava nasıl olacak?

Sıcaklıklar 5-10 derece düştü: 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 1

İstanbul'da yağmur aralıklı ve daha çok Anadolu yakasında Şile, Sancaktepe, Çekmeköy tarafında etkili olacak. Hissedilen sıcaklık yine 16-17 derece. Ankara'da yağmur aralıklı hava soğudu sıcaklık 14 derece. İzmir güneşli ama rüzgar serin esiyor, sıcaklık 25 derece. Bursa bazı saatlerde yağmurlu, 20 derece. Antalya'da sıcaklık 29 dereceye indi, hava açık.
 

110
Sıcaklıklar 5-10 derece düştü: 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Ordu dışında) ve Doğu Karadeniz (Giresun dışında) bölge geneli, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Osmaniye çevreleri, Sakarya, Kocaeli ve Adana'nın kuzeyi ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

210
Sıcaklıklar 5-10 derece düştü: 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 3

20 İL İÇİN TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak için turuncu kodlu, Adana, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sinop, Sivas, Van, Ardahan, Iğdır, Karabük, Osmaniye ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

Vatandaşlardan sel, su baskını ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. 

310
Sıcaklıklar 5-10 derece düştü: 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 4

Marmara'da yağış daha çok Kocaeli, Sakarya bölümünü etkiliyor. Trakya kesiminde güneş ara ara görülebilecek. Hissedilen sıcaklık Kocaeli'de 15, Çanakkale'de 18 derece. Bölgede cumaya doğru sıcaklık 5-6 derece artacak.
  İç Anadolu'da Yozgat, Sivas, Kayseri kesiminde aralıklı yağmur var. Sıcaklık düştü. Konya 19, Eskişehir 16, Kayseri 18, Sivas 21 derece.  Çarşamba yağış, çok az noktada bekleniyor
Ege'de hava güneşli ama rüzgar serin esiyor. Denizli 25, Manisa ve Muğla 26, Kütahya 15, Bodrum 27 derece. Perşembe ve Cuma hava daha sıcak olacak.
 

410