Bahçeli'nin Öcalan sözlerine peş peşe tepkiler: ''Bahçeli, Öcalan için af istemiştir''

MHP lideri Bahçeli, ''Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun" dedi. Bu sözler üzerine siyasilerden peş peşe tepki geldi. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bahçeli'nin Öcalan çağrısına yönelik tepki gösterdi. Yavaş, "Millet de tarih de bunu affetmez" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Bahçeli'nin Öcalan sözlerine peş peşe tepkiler: ''Bahçeli, Öcalan için af istemiştir''

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Terörist elebaşı çıkıp tek taraflı silah bıraktığını ilan etmeli. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun" dedi.

Bahçeli'nin Öcalan sözlerine peş peşe tepkiler geldi.

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan Öcalan tepkisi: Tarih bunu affetmez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Öcalan TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadesini ardından birçok siyasiden farklı tepkiler geliyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da çağrı hakkında yorum yaptı. X sosyal medya platformundan paylaşım yapan Yavaş, şunları söyledi:

İŞTE GELEN DİĞER TEPKİLER

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

"BAHÇELİ ÖCALAN İÇİN AF ÇIKARILSIN DEMİŞTİR"

Emir, Bahçeli'nin açıklamaları için "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta PKK'ya seslensin demişti. Tecritin kaldırılması gerektiğini söylememişti. Daha sonra tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi olan bir kişiye özel bir düzenleme yapılması imkansızdır. Açık konuşsunlar. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Yani, Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.

"İMRALI CANİSİ DEDİĞİ KİŞİDEN ÇÖZÜM BEKLİYOR"

Umut hakkı için de bir yasal düzenleme istiyor. Son derece yanlış bir noktadan başlıyor. 'İmralı canisi' dediği kişiden çözüm bekliyor. Son derece talihsiz bir konuşmadır. Biz barıştan yana huzurdan yana her türlü mücadeleyi verir, yanında oluruz. Bunun çözüm yeri TBMM'dir. Ağırlaştırılmış müebbet alan bir kişi, özel bir düzenlemeyle Meclis'te konuşsun demiyoruz, biz barış istiyoruz. Bu konuyu sadece milletin temsilcileri konuşur. Bunca şehidin kanın ana sorumlularından birinin Meclis'te konuşmasını kastetmiyoruz.

"ÇÖZÜMÜN ADRESİ İMRALI DEĞİLDİR"

Bu barıştan yana tutum doğrudur. Ama doğru olmayan çözüm adresinin İmralı gösterilmesidir. Bunun çözümü İmralı değildir. Sayın Bahçeli ve siyaseti 'U' dönüşüyle bilinen bir siyaset çeşidi. İmralı canisi derken bir anda neden böyle bir dönüş yaptılar?''

"DEVLET BAHÇELİ'Yİ KINIYORUM"

Gündeme bomba gibi düşen bu sözlere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dr. Ayyüce Türkeş'in tepkisi sert oldu. "Kulaklarıma inanamadım" diyen Türkeş, "Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli'yi kınıyorum" dedi.

"KOLTUĞUN SORUMLULUĞUNU TAŞIMAKLA MÜKELLEFTİR"

Açıklamasının devamında eleştirilerini daha da sertleştiren Türkeş, "Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş'in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM'de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA.." ifadelerine yer verdi.

Bahçeli'nin Öcalan sözlerine peş peşe tepkiler: ''Bahçeli, Öcalan için af istemiştir'' - Resim : 1

"ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN"

Ümit Özdağ: Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil.

Bahçeli'nin Öcalan sözlerine peş peşe tepkiler: ''Bahçeli, Öcalan için af istemiştir'' - Resim : 2

''HERKESİN MASKESİNİ İNDİRECEĞİZ''

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı Öcalan'a çağrı yaparak, “Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın” açıklamasına tepki gösterdi. Partisinin yarınki grup toplantısını işaret eden Dervişoğlu, "Herkesin maskesini indireceğiz" dedi.

X hesabından yaptığı paylaşımda Dervişoğlu şunları söyledi; “Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!..”

Bahçeli'nin Öcalan sözlerine peş peşe tepkiler: ''Bahçeli, Öcalan için af istemiştir'' - Resim : 3

SONRAKİ HABER