HDP: İkinci tura İnce kalırsa İnce'ye, Akşener kalırsa Akşener'e oy vereceğiz
Bu sabah FOX TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalınırsa Erdoğan'ın karşısındaki ismi destekleyeceklerini belirtti. "İnce kalırsa İnce'ye, Akşener kalırsa Akşener'e oy vereceğiz."diye konuşan Bilgen'nin bu açıklaması HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın , "Akşener bir tane Kürt'ün oyunu alamaz. Bu asla olmayacak." sözlerini akıllara getirdi

Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlHDP sözcüsü Ayhan Bilgen , Fox'ta İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Bilgen katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalınması durumunda ikinci tura Muharrem İnce veya Meral akşener kalması halinde her ikisini de destekleyeceklerini söyledi.
"1 MİLYON OY VERİN 6 MİLYON ALIN"
Ayhan Bilgen "Bizim yarışımız iktidarla. Biz şu espriyi yapıyoruz sokakta da; bu seçimde 1 milyon oy verin eğer muhalefetin başka bir adayı 2.tura kalırsa 6 milyon oy alın." şeklinde konuştu.
Ayhan Bilgen'in bu açıklaması, akıllara HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın sözlerini getirdi.
"AKŞENER BİR TANE KÜRT'ÜN OYUNU ALAMAZ"
Meral Akşener'in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde binlerce Kürt'ün katledildiğini söyleyen Buldan, "Akşener bir tane Kürt'ün oyunu alamaz. Bu asla olmayacak." diye konuşmuştu.
"TEK ADAM REJİMİ BÜTÜN ADAYLAR İÇİN YANLIŞTIR"
Bilgen, 'Meral akşener için de geçerli mi?' sorusuna "Evet bu konuda netiz. Bizim açımızdan kişiler üzerinden siyaset doğru değildir. Tek adam rejimi bütün adaylar için yanlıştır. Kim olursa olsun bu yanlışa karşı tavır koymalıyız " dedi.Cumhuriyet'e verdiği mülakat bugün yayınlanan HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da ikinci turda seçimi boykot etmeyeceklerini belirterek "Ben şu andaki ‘millet ittifakı'nın (CHP-İYİ Parti-Saadet ve Demokrat Parti) genişleyerek demokrasi ittifakına dönüşmesi gerektiğine inanıyorum. En azından Türkiye'yi normalleştirecek, yeniden demokrasi rotasına sokacak geçiş sürecinde muhalefet mutlaka birlikte hareket etmelidir" demişti.