Netanyahu'ya "Çağımızın Hitler'i" diye anıp sert konuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya soykırımcı bir katilin alkışlanmasını izledi

ABD Kongresi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ayakta alkışlanması tüm dünyanın gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geniş yankı uyandıran görüntülere çok sert tepki geldi. "Amerika'nın kongresinde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi" diyen Erdoğan, Netanyahu'yu Hitler'e benzetti.

F5HABER F5HABER
Netanyahu'ya "Çağımızın Hitler'i" diye anıp sert konuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya soykırımcı bir katilin alkışlanmasını izledi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşma gerçekleştiriyor.

"GAZZE'DE SOYKIRIMIN ÖNÜNE 10 AYDIR GEÇİLEMİYOR"
İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan mesajlar:

Dünya Savaşı'nın galiplerinin ekonomik, siyasi, askeri ve diplomatik çıkarlarını korumak amacıyla kurulan küresel sistem, miadını doldurmaya başlamıştır. Sadece yakın geçmişte yaşanan krizlere bakmak bile sistemin iflas bayrağını çoktan çektiğini göstermeye yeterli. Suriye'deki ihtilaf tam 13 yıldır sürüyor. Ukrayna'daki savaş 2,5 yıldır aralıksız devam ediyor. Gazze'de soykırımın önüne 10 aydır geçilemiyor.

"KADINLARI, BEBEKLERİN KATİLİ NETANYAHU, AMERİKA'DA ALKIŞLANIYOR"
Amerika'nın kongresinde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi. İnsanlığa hizmeti olan alkışlanır. 40 bine yakın çocuk, kadın, yaşlı, bu insanları katledenleri Temsilciler Meclisi alkışlıyor. Öbür taraftan, onlara karşı tam aksi bir tablo ortaya kondu. 7 Ekim'den beri insanlar bebeklerin, kadınların öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu, Amerika'da alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları, hani İnsan Hakları Beyannamesi'ndeki alt alta yazılmış maddeler? Orada bir alkış curcunasıdır gidiyor.

"LAFA GELİNCE TÜM DÜNYAYA İNSANLIK VE DEMOKRASİ DERSİ VERİRLER"
Bırakın katliamı durdurmayı, elinde 150 bin Gazzelinin kanı olan bir kasabı kongresinde ağırlayan, hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. Lafa gelince tüm dünyaya insanlık ve demokrasi dersi verenler çağımızın Hitler'ini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor.

SONRAKİ HABER