Arda Güler için ilk resmi temas!

Fenerbahçe Yönetimi, transferin gözdesi olan Arda Güler'i ikna etmeye çalışırken sıcak bir gelişme yaşandı. Barcelona ve Real Madrid'in de transfer listesinde olan 18 yaşındaki yıldız solak için resmi hamle geldi. Dünya devi, Arda Güler ile resmi görüşmelerde bulunmak için Fenerbahçe’ye izin yazısı yolladı.

F5HABER F5HABER
Arda Güler için ilk resmi temas!

Fenerbahçe, Arda Güler'i takımda kalması için ikna etmeye çalışırken İspanyol basını, Barcelona ve Real Madrid'in, Arda'yı kadrolarına katmak adına çalışmalarını hızlandırdığını öne sürdü. AS, 'Madrid, Türk Messi'yi istiyor' derken, Barça'ya yakınlığı ile bilinen Sport, Milli futbolcuyu manşet yaptı. Katalan ekibinin yeni sportif direktörü Deco üzerinden kapakta, 'Deco'nun mücevheri' başlığı atılarak, ünlü Portekizli futbol adamının 2022'den beri takip ettikleri Arda'yı keşfeden isim olduğuna vurgu yapıldı.

TEK DEZAVANTAJ VAR

Barça'nın, 17.5 milyon Euro serbest kalma bedeli olan oyuncuyu ciddi şekilde istediği, Real Madrid'le birlikte Ajax, Leipzig ve Sevilla'nın da 18 yaşındaki yıldız için çaba sarf ettikleri belirtildi. Barça'nın, Real karşısındaki en büyük dezavantajının, finansal anlamda sıkıntı yaşadığı için Arda'yı alması durumunda, La Liga listesine kaydettirme sürecinde sorun yaşayabileceği belirtildi.

OLUMLU RAPOR VERDİ

Çünkü onların önceliğinin, imza aşamasına geldikleri İlkay Gündoğan olacağı öne sürüldü. Ancak Deco'nun, transferin bitmesi durumunda Arda'nın takıma büyük katkı sağlayacağını raporunda ifade ettiğinin altı çizildi.

BAŞKAN ALİ KOÇ'LA GÖRÜŞTÜ

Fenerbahçe ile 2025'e kadar olan sözleşmesinde 17.5 milyon Euro'luk çıkış maddesi bulunan Arda, A Milli Takım'dan döndükten sonra forma tanıtımına katılmış ve Başkan Ali Koç ile bir görüşme yapmıştı.

KALMASI YÖNÜNDE BASKI YAPILIYOR

Tarafların, birbirlerine bu ilk toplantıda düşüncelerini anlattıkları ve bir kez daha bir araya gelecekleri bildirildi. Başkan Ali Koç, taraftarın da kalması yönünde baskı yaptığı Arda'yı, gelecek sezon şampiyonluk hedefiyle çıkılacak takımda tutmayı umut ediyor.

'BİR SEZON DAHA KAL'

Yıldız oyuncuyu şimdi olmasa da yakın zamanda kaybedeceğinin farkında olan Sarı-Lacivertliler, "Bir sezon daha kal ve şampiyonluk yaşadıktan sonra ayrıl" önerisinde bulundu.

'GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ AMA...'

Sarı-Lacivertliler'de transferde başrolü oynayan isimlerden yönetici Selahattin Baki, "Allah onu yıldız olması için dünyaya getirmiş. 18 yaşında ama soru sormaktan çekinmeyen, son derece girişken, öğrenmeye açık bir evladımız. Milli Takımımız'ın da değişmeyecek oyuncularından biri olacak kalitede. Gitmesini elbette istemiyoruz ama talipleri var. Başkanımız ile birlikte bu hafta babası ile görüşeceğiz. Nasıl bir yol çizileceği ise önümüzdeki günlerde netleşir" yorumunu yapmıştı.

EDA ERDEM'DEN DUYGUSAL ÇAĞRI

Genç yıldız adayına Avrupa'nın dev teklifleri kanca atarken Arda Güler'in vereceği kararı milyonlarca taraftar merakla bekliyor. Voleybol Milli Takım ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem Dündar, genç yıldızın takımda kalması için sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

'HONG KONG'DA YAZIYORUM BU SATIRLARI'

"Bir taraftar olarak süreçten bihaber, Hong Kong’da yazıyorum bu satırları. Şampiyonluk geldiğinde; Kadıköy, cadde… Sarı lacivert tüm ülke. Öyle bir sevgi ki, tarif edilmez… Mesela 2012. Sabiha Gökçen dış hatları, dönüş konvoyunu anmadan bitiremem hiçbir sezonu. Ya da Saraçoğlu çimlerinde kupayla yürürken hissedilenler… Kazınır sonsuza dek insanın zihnine. Voleybolda böylesine derinden, böylesine kalpten yaşadım Fenerbahçe’yi."

'ÜZME BİZİ; KAL BE ARDA'

"Futbolcu olsaydım olacakları düşünemiyorum bile. Herkesin hayatta planları değişir elbette ama çubuklu giyen her sporcunun bu mutluluğu yaşamasını isterim. Bugün doğum günüm, bir mum dileğim de sana gelsin. Nereye gidersen git evlat oldun bir kere; ama yine de böyle çok sevmişken seni bu camia, üzme bizi; kal be Arda."

EN İYİ SEÇİMİ YAPMAK İSTİYOR

18 yaşındaki futbolcuyu; başta Barcelona, Ajax, Milan, Benfica, Dortmund ve Roma gibi Avrupa'nın birçok devi istiyor. Arda'nın karar verirken maddi seçeneklerden önce düzenli olarak oynayabileceği ve kariyerine fayda sağlayacak bir seçim yapacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

MİLAN, İZİN YAZISI YOLLADI

Fenerbahçe camiası, Arda Güler'i takımda tutmak için yoğun çaba sarf ederken sıcak bir gelişme yaşandı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Milan, Arda Güler ile resmi görüşmelerde bulunmak için Fenerbahçe’ye izin yazısı yolladı.

YENİDEN GÖRÜŞME YAPILDI

Öte yandan Fenerbahçe yönetimi bugün Arda Güler’in ailesiyle yeniden bir araya geldi. İkinci görüşmeden de herhangi bir sonuç çıkmadı.

SONRAKİ HABER